Απόλυτο δράμα στο Μόναχο: Ενα παιχνίδι μακριά από τον «θάνατο»

Μπάγερν Μονάχου

i

©Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Images

Απόλυτο δράμα στο Μόναχο: Ενα παιχνίδι μακριά από τον «θάνατο»

Κώστας Τόπας 10:27 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 07.04.2024

Η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε νέα ήττα στο πρωτάθλημα αυτή τη φορά, με ανατροπή κόντρα στη Χάιντενχαϊμ (3-2) και πλέον εξαρτάται από το Champions League για να σώσει μια φρικτή σεζόν.

Μία νίκη. Αυτό χρειάζεται η Λεβερκούζεν για να πανηγυρίσει την πρώτη «σαλατιέρα» στην ιστορία της. Από την άλλη, 90 λεπτά είναι ό,τι μπορεί να έχει απομείνει από τη «ζωή» για την ομάδα της Μπάγερν Μονάχου που θα χάσει 11 χρόνια βασιλείας στη Γερμανία μετά από μια καταστροφική σεζόν που μπορεί να σώσει μόνο με μια πιθανή κατάκτηση του Champions League.

Το δράμα στο Μόναχο είναι κάτι παραπάνω από αληθινό. Με την ήττα από τη Χάιντενχαϊμ (3-2), η Μπάγερν έχασε περισσότερα από πέντε παιχνίδια στη Bundesliga για πρώτη φορά από τη σεζόν 2011/12. Επιπλέον, οι Βαυαροί δεν είχαν χάσει από μια «νεοφώτιστη» ομάδα στη διοργάνωση από το 2000.

Η ίδια η ήττα αντανακλά τη φρικτή χρονιά της ομάδας του Τόμας Τούχελ, ο οποίος θα πάψει να είναι προπονητής της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Οι Βαυαροί πήγαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με δύο γκολ διαφορά, χάρη στους Κέιν και Γκνάμπρι και δέχτηκαν τρία τέρματα σε 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σέσα στο 50' και ο Κλάιντιενστ στο 51' και στο 79' έγραψαν τα ονόματά τους στην ιστορία της Bundesliga.

Μακριά από το να συμβαδίζει με την Λεβερκούζεν, η οποία παραμένει αήττητη μετά την νίκη της Ουνιόν Βερολίνου, η Μπάγερν βρίσκεται 16 βαθμούς πίσω από τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Γερμανίας, που είναι στον τελικό του DFB - Pokal και στα προημιτελικά του Europa League. Δηλαδή, εκτός από το να γράψουν ιστορία στην Bundesliga, οι «ασπιρίνες» είναι πιο κοντά απ' όσο φαίνεται στην κατάκτηση του τρεμπλ.

Στον θεσμό του Κυπέλλου, η Λεβερκούζεν θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Καϊζερσλάουτερν, η οποία παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Γ' Γερμανίας. Και στο Europa League, οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο απέχουν πέντε παιχνίδια από τον τίτλο. Μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτή της Μπάγερν, που έχει χάσει το πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από το DFB-Pokal τον Νοέμβριο από μια ομάδα της τρίτης Κατηγορίας, τη Σααρμπρίκεν, και εξαρτάται αποκλειστικά από το Champions League για να σώσει τη σεζόν. Οι παίκτες του Τούχελ θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα.