Ο Όλμο χάλασε το ντεμπούτο του Κέιν με την Μπάγερν και χάρισε το Super Cup στη Λειψία
i

© Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images

Ο Όλμο χάλασε το ντεμπούτο του Κέιν με την Μπάγερν και χάρισε το Super Cup στη Λειψία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:38 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 12.08.2023

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντάνι Όλμο, η Λειψία κατέκτησε το γερμανικό Super Cup επικρατώντας άνετα (0-3) της Μπάγερν Μονάχου. Για κακή του τύχη, ο Χάρι Κέιν δεν είχε ιδανικό ντεμπούτο με τους Βαυαρούς, αφού μπήκε όσο το ματς ήταν ήδη στο 2-0.

Το πρώτο επίσημο ματς της Μπάγερν Μονάχου δεν ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο για τους Βαυαρούς, αφού η Λειψία βρήκε τον τρόπο να τους «κλέψει» το τρόπαιο του γερμανικού Super Cup (0-3), με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντάνι Όλμο. Ο άσος των τυπικά φιλοξενούμενων έκανε χατ-τρικ και με αυτόν τον τρόπο χάρισε την κούπα στην ομάδα του. 

Μόλις στο τρίτο λεπτό o Ισπανός χρίστηκε σκόρερ και έδωσε το σύνθημα για την ευρεία νίκη της ομάδας του. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την «καραμπόλα» στην αντίπαλη περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0. Ακολούθησε το δεύτερο - προσωπικό και ομαδικό - τέρμα, το οποίο εν αντιθέσει με το πρώτο ήταν ασύλληπτης ομορφιάς. Ο Όλμο «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και με ένα απίθανο τελείωμα έκανε το 2-0 στο 44ο λεπτό.

Η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε πιο δυνατή στο β’ μέρος και η είσοδος του Χάρι Κέιν (που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα) έδωσε την πίστη πως η μείωση θα έρθει, εντούτοις στην πράξη τα πράγματα διαφέρανε. Ευθύνη σε αυτό είχε ο Μαζράουι, ο οποίος είχε το χέρι του - εντός περιοχής - σε αφύσικη θέση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ντάνι Όλμο, σκοράροντας για το 3-0 από το σημείο του πέναλτι.

Οι ενδεκάδες στο Μπάγερν Μονάχου - Λειψία 

Μπάγερν Μονάχου: Ουλράιχ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Παβάρ, Ντέιβις, Κίμιχ, Λάιμερ, Γκνάμπρι, Σανέ, Μουσιάλα και Τελ.

Λειψία: Μπλάσβιχ, Χένρικς, Σιμακάν, Όρμπαν, Ράουμ. Σίβαλντ, Σλάγκερ, Σίμονς, Όλμο, Οπεντά, Βέρνερ.