Τούχελ: «Πάμε στην έδρα της Λεβερκούζεν για να νικήσουμε»

Τόμας Τούχελ

i

© PrtScr

Τούχελ: «Πάμε στην έδρα της Λεβερκούζεν για να νικήσουμε»

Γιάννης Λιβανός 16:36 - 09.02.2024

Ματς-μισό πρωτάθλημα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής της Bundesliga το Σάββατο (10/02) ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου. Ο προπονητής των Βαυαρών παραχώρησε κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με την πολύ κρίσιμη επερχόμενη αναμέτρηση...

Η περσινή πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, κυνηγώντας τη 12η συνεχόμενη «σαλατιέρα» (τίτλο στο πρωτάθλημα), βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Bundesliga, δύο βαθμούς πίσω από τη Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, πραγματοποιώντας ένα σερί 30 αγώνων χωρίς ήττα!

Κάπως έτσι, μόνο ως εύκολο δεν φαντάζει το έργο της ομάδας του Τούχελ το ερχόμενο Σάββατο (10/02). Ο κόουτς της Μπάγερν λοιπόν παραχώρησε την Παρασκευή (09/02) κάποιες δηλώσεις σε δημοσιογράφους  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Μπάγερν Μονάχου έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης».

«Τριάντα ομάδες έχουν προσπαθήσει και δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν τη Λεβερκούζεν μέχρι στιγμής», είπε ο Τούχελ. «Κάθε σερί είναι ασυνήθιστο και το αξίζει πλήρως. Αλλά είμαστε μόλις δύο βαθμούς πίσω. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, αλλά μοιάζει σαν ένα ασυνήθιστο παιχνίδι».

Υπενθυμίζεται ότι η Μπάγερν Μονάχου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα 50 βαθμούς, ενώ εν αντιθέσει με τη Λεβερκούζεν, έχει ηττηθεί ήδη δύο φορές φέτος. Η πρώτη ήταν η σοκαριστική ήττα και συνάμα αποκλεισμός (2-1) από το Κύπελλο Γερμανίας (01/11/23) από την Σααρμπρίκεν της τρίτης κατηγορίας και η δεύτερη ήττα ήρθε και μάλιστα εντός έδρας στις 21 Ιανουαρίου από τη Βέρντερ Βρέμης (1-0).

Μία ενδεχόμενη ήττα από τη Λεβερκούζεν θα απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την Μπάγερν Μονάχου από το 12ο σερί πρωτάθλημα, αφού έτσι οι Βαυαροί θα μείνουν στο -5 από την κορυφή και παράλληλα θα απομένουν 14 αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούχελ για το ματς με τη Λεβερκούζεν

«Για αυτό το παιχνίδι όλα τα χαρτιά θα είναι στο τραπέζι. Δεν θα έχει να κάνει με την τακτική αλλά με το να είσαι εκεί και να τα δίνεις όλα από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Η Λεβερκούζεν παίζει μια εξαιρετική σεζόν, αλλά φαίνεται να παίζει πιο κοντά στο όριο απόδοσής της, ενώ εμείς έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης».

«Θα είμαστε έτοιμοι να τους προκαλέσουμε. Τώρα είναι η στιγμή να ανεβάσουμε το παιχνίδι μας. Πάμε εκεί για να κερδίσουμε τον αγώνα και τίποτα άλλο».

Η Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να παραταχθεί χωρίς τον μπακ της, Αλφόνσο Ντέιβις, που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Επίσης ο τερματοφύλακας και αρχηγός των Βαυαρών, Μανουέλ Νόιερ είναι αμφίβολος, όμως ο Τούχελ είναι αποφασισμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, για να δει αν τελικά θα τον συμπεριλάβει στα αγωνιστικά του πλάνα.

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκεται δύο παιχνίδια μακριά από το να «ξορκίσει» την κατάρα του... ηττημένου
BUNDESLIGA

10:54 - 07.02.2024

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο βρίσκεται δύο παιχνίδια μακριά από το να «ξορκίσει» την κατάρα του... ηττημένου

Πράγματα και θαύματα έχει κάνει φέτος ο Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερ Λεβερκούζεν! Η γερμανική ομάδα χρειάζεται νίκες σε μόνο δύο παιχνίδια, για να «σπάσει» την γκίνια τριών δεκαετιών και βάλε.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα η Μπάγερν θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League.