Λίβερπουλ και Τσάμπι Αλόνσο έχουν έρθει σε επικοινωνία από τον Νοέμβρη

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Λίβερπουλ και Τσάμπι Αλόνσο έχουν έρθει σε επικοινωνία από τον Νοέμβρη

Δημήτρης Χούπης 09:33 - 07.02.2024

Όπως αναφέρει γαλλικό δημοσίευμα η Λίβερπουλ έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Τσάμπι Αλόνσο από τον Νοέμβρη για να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ, που είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του.

Η Λίβερπουλ έχει μπει στους τελευταίους μήνες της Κλοπ εποχής. Ο Γερμανός εδώ και λίγες ημέρες έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μετά από 8.5 χρόνια. Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, την αποχώρησή του την είχε δηλώσεις στους ανθρώπους του συλλόγου από τον Νοέμβρη. 

Τότε μάλιστα φαίνεται ότι οι «κόκκινοι» άρχισαν την αναζήτηση νέου προπονητή, με τον Τσάμπι Αλόνσο να είναι το πρώτο όνομα. Όπως αναφέρει το γαλλικό Μέσο Footmercato, η Λίβερπουλ έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Ισπανό τεχνικό για να αντικαταστήσει τον 56χρονο. 

Ο Αλόνσο ωστόσο φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, την οποία φέτος την έχει στην πρώτη θέση στην Bundesliga, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, ενώ βρίσκεται και στους «16» του Europa League. Σε όλες τις διοργανώσεις μάλιστα είναι αήττητη και το ερχόμενο Σάββατο παίζει ίσως το πρωτάθλημά της, αφού φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου

Η απάντηση του διευθύνων σύμβουλου της Λεβερκούζεν για την υποτιθέμενη «μυστική ρήτρα» στο συμβόλαιο του Αλόνσο

Όταν ο Κλοπ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, οι φήμες για το ποιος θα τον διαδεχτεί είχαν ήδη ξεκινήσει, με τον Τσάμπι Αλόνσο φυσικά να είναι το πρώτο όνομα. Μάλιστα είχε αναφερθεί πως ο Ισπανός έχει μία «μυστική ρήτρα» με τη γερμανική ομάδα, κατά την οποία αναφέρεται πως ο Αλόνσο θα μπορεί να αποχωρήσει για μία από τις πρώην ομάδες του, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν Μονάχου και τη Σοσιεδάδ

Θέση γι' αυτό πήρε ο διευθύνων σύμβουλος των «ασπιρίνων» ο οποίος σχολίασε ότι: «Δεν υπάρχει ρήτρα που να του επιτρέπει να φύγει για τη Λίβερπουλ. Μερικές φορές οι συμφωνίες που δεν είναι στα χαρτιά είναι επίσης συμφωνίες».