Το βόρειο Λονδίνο έχει γίνει ο... εφιάλτης της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν
i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Το βόρειο Λονδίνο έχει γίνει ο... εφιάλτης της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν

Δημήτρης Χούπης 17:53 - 06.02.2024

Η Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν έχει μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα, οι οποίες έχουν έρθει από την Τότεναμ και την Άρσεναλ, που εδρεύουν στο βόρειο Λονδίνο.

Η Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν διανύει μια εκπληκτική χρονιά, όντας πρώτη στο πρωτάθλημα, στον τελικό του Carabao Cup, στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά και στην ίδια φάση του Europa League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δύσκολα ή εύκολα φέτος έχει αποδείξει ότι στο τέλος θα κερδίσει τους αγώνες, έχοντας μάλιστα αρκετές νίκες με ανατροπές. 

Ενώ οι ήττες είναι ελάχιστες συγκριτικά με τα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής. Στην Premier League έχει μόλις δύο ήττες, έξι ισοπαλίες, αλλά και 15 νίκες. Οι δύο ήττες μάλιστα έχουν ένα κοινό. Έχουν γίνει στο βόρειο Λονδίνο. 

Συγκεκριμένα η πρώτη έγινε απέναντι στην Τότεναμ, σε ένα παιχνίδι όπου οι «κόκκινοι», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με δέκα παίκτες, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά και να σταθούν στο.. ύψος τους. Ακόμα κι όταν έμεινε με εννέα, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ άντεξαν μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Ζοέλ Ματίπ έβαλε καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Η δεύτερη ήταν την περασμένη Κυριακή (4/2). Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την Άρσεναλ και ηττήθηκε με 3-1, σε έναν αγώνα, όπου και πάλι χρειάστηκαν δύο παιδικά λάθη για να φύγει στο τέλος με «σκυμμένο το κεφάλι». Μάλιστα μία εκ των έξι ισοπαλιών, ήρθε και εκείνη στο Λονδίνο. Αυτό ήταν και το απροσδόκητο αποτέλεσμα, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λούτον, σε έναν αγώνα που έχασε... αρκετές ευκαιρίες με κυριότερη εκείνη του Νούνιες σε κενό τέρμα.