Εμφύλιος στην Μπάγερν πριν την Ρεάλ: «Ο Τούχελ είναι αδύναμος να αναπτύξει τις δυνατότητες των παικτών»

Τόμας Τούχελ

i

©Print Screen

Εμφύλιος στην Μπάγερν πριν την Ρεάλ: «Ο Τούχελ είναι αδύναμος να αναπτύξει τις δυνατότητες των παικτών»

Κώστας Τόπας 13:12 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 17.05.2024

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ούλι Χένες και του Τόμας Τούχελ, με τον επίτιμο πρόεδρο της Μπάγερν να κατηγορεί τον Γερμανό τεχνικό πως δεν μπορεί να εξελίξει τους νεαρούς παίκτες.

Η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (30/04, 22:00) στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League, αλλά η ατμόσφαιρα στον βαυαρικό σύλλογο κάθε άλλο παρά γαλήνια απέχει. Η βέβαιη αποχώρηση του Τόμας Τούχελ στο τέλος της σεζόν δεν αναστάτωσε την ομάδα, η οποία εξακολουθεί να ελπίζει να κατακτήσει το τρόπαιο με τα μεγάλα «αυτιά».

Στις τάξεις των Βαυαρών υπάρχει αισιοδοξία για να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά υπάρχει πάντα και το σενάριο η ομάδα να τελειώσει τη σεζόν, χωρίς να έχει κατακτήσει για πρώτη φορά, έπειτα από χρόνια, κάποιο τρόπαιο.

Για αρκετές εβδομάδες ο Τύπος διχάζεται γύρω από τον Τόμας Τούχελ. Σε όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας πραγματικής εσωτερικής κόντρας. Ο Ούλι Χένες επέκρινε δημόσια τον πρώην προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι, δηλώνοντας ότι είναι «ανίκανος να αναπτύξει τις δυνατότητες των παικτών του, ειδικά των νεαρών»,, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Στάνισιτς, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Λεβερκούζεν και ότι θα προτιμούσε να συνεργαστεί με έμπειρους και ακριβούς παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν.

«Δεν σκέφτεται ότι μπορεί να βελτιώσει τον Ντέιβις, τον Πάβλοβιτς, τον Μουσιάλα. Αν δεν παίζουν καλά αγοράζει άλλους. Πιστεύω πως πρέπει να δουλεύεις σκληρά μαζί τους και να τους δίνεις αυτοπεποίθηση» είπε ο Χένες σε πάνελ που φιλοξένησε η εφημερίδα «FAZ» και άναψε φωτιές.

Ο Τούχελ απάντησε ως εξής: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος για την περηφάνια μου ως προπονητής», υπογραμμίζοντας ότι οι κατηγορίες του Χένες είναι «αβάσιμες». Ο Μαξ Έμπερλ προσπάθησε, με μεγάλη διπλωματία, να ηρεμήσει τα πνεύματα μεταξύ των δύο, αλλά ο επίτιμος πρόεδρος δεν φαίνεται να θέλει να κάνει ούτε βήμα πίσω.

🔴«Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, χαμός στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για τις σοκαριστικές σκηνές με Αλμέιδα!