Πράξη πρώτη στο Μόναχο: Μπάγερν και Ρεάλ δίνουν «μάχη» για το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

Το τρόπαιο του Champions League

i

Το τρόπαιο του Champions League/ ©Photo by ANP/Getty Images

Πράξη πρώτη στο Μόναχο: Μπάγερν και Ρεάλ δίνουν «μάχη» για το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

Δημήτρης Χούπης 08:49 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 21.05.2024

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης έρχονται αντιμέτωπες στο Μόναχο με στόχο το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, με απώτερο σκοπό την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

«Παρέλαση» τροπαίων θα γίνει στο Μόναχο σήμερα (30/40 το βράδυ αφού η Μπάγερν των έξι Champions League θα υποδεχτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης των 14, με στόχο το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία σε μία εβδομάδα.

Οι δύο ομάδες έρχονται για τρίτη φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια αντιμέτωπες στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τις δύο τελευταίες η «βασίλισσα» να έχει πάρει εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό. Συνολικά έχουν παίξει μεταξύ τους 13 φορές.

Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 40 γκολ και «απειλεί» το ιστορικό ρεκόρ του Λεβαντόφσκι (vid)
BUNDESLIGA

10:15 - 21.04.2024

Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 40 γκολ και «απειλεί» το ιστορικό ρεκόρ του Λεβαντόφσκι (vid)

Με 33 γκολ σε 30 αγώνες στην Bundesliga και 40 σε όλες της διοργανώσεις, ο Χάρι Κέιν έχει σημειώσει ρεκόρ στην Μπάγερν Μονάχου. Θα καταφέρει ο Άγγλος διεθνής φορ να σπάσει τα 41 τέρματα που είχε πετύχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε μία σεζόν;

Από αυτές οι δώδεκα ήταν σε φάση νοκ - άουτ και η Ρεάλ έχει πάρει επτά προκρίσεις έναντι πέντε της ομάδας του Μονάχου. Ενώ η μία είναι σε φάση ομίλων. Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες ήταν τη σεζόν 2017-18 στα ημιτελικά του Champions League, με τη «βασίλισσα» να νικάει στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 στην Αλιάνζ Αρένα και με το 2-2 της Μαδρίτης στη ρεβάνς πήρε την πρόκριση στον τελικό, όπου και το κατέκτησε.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Τόμας Τούχελ απέκλεισε την Άρσεναλ, αφού στο Λονδίνο ήρθε ισόπαλη 2-2, αλλά στο Μόναχο το γκολ του Τζόσουα Κίμιχ της έδωσε την πρόκριση. Από την άλλη η Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν ισόπαλες και στα δύο παιχνίδια (3-3, 1-1), αλλά τελικά η «βασίλισσα» πήρε μέσα στο Μάντσεστερ το εισιτήριο για τα ημιτελικά νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά οι Βαυαροί θέλουν να σώσουν τη χρονιά, αφού έχουν χάσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη Γερμανία. Ενώ από την άλλη Ρεάλ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αφού είναι στο +11 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα και στόχος της είναι η κατάκτηση του 15ου Champions League.