Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 40 γκολ και «απειλεί» το ιστορικό ρεκόρ του Λεβαντόφσκι (vid)

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Luciano Lima/Getty Images/Ideal Images

Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 40 γκολ και «απειλεί» το ιστορικό ρεκόρ του Λεβαντόφσκι (vid)

Κώστας Τόπας 10:15 - 21.04.2024

Με 33 γκολ σε 30 αγώνες στην Bundesliga και 40 σε όλες της διοργανώσεις, ο Χάρι Κέιν έχει σημειώσει ρεκόρ στην Μπάγερν Μονάχου. Θα καταφέρει ο Άγγλος διεθνής φορ να σπάσει τα 41 τέρματα που είχε πετύχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε μία σεζόν;

Ο θρύλος της Μπάγερν, Γκερντ Μύλερ σημείωσε αυτό που πιστεύονταν ότι ήταν ένα ρεκόρ που δεν έσπαγε, μιας και είχε σημείωσε 40 γκολ στη σεζόν 1971/72, ένα νούμερο που στάθηκε σημείο αναφοράς για τους επιθετικούς για σχεδόν 50 χρόνια.

Αυτό ήταν μέχρι που ο Λεβαντόφσκι κατέρριψε το συγκεκριμένο ρεκόρ τη σεζόν 2020/21, σημειώνοντας το 41ο του γκολ στο 90ο λεπτό την τελευταία αγωνιστική εκείνης της χρονιάς για να σφραγίσει τη νίκη με 5-2 επί της Άουγκσμπουργκ.

Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε μόνο... 35 γκολ την επόμενη χρονιά, και ενώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε το καλύτερο δυνατό στη Ντόρτμουντ, ακόμη και αυτός πέτυχε μόνο 27 και 22 γκολ αντίστοιχα στις δύο πλήρεις σεζόν του στον σύλλογο. Όλα αυτά κάνουν το λαμπρό ξεκίνημα της ζωής του Κέιν στη Γερμανία ακόμη πιο εκπληκτικό. Το χατ-τρικ του 30χρονου φορ στη συντριβή 8-1 της Μπάγερν επί της Μάιντς την 25η αγωνιστική ήταν το τέταρτο του αγώνα, κάτι που κανένας παίκτης δεν είχε καταφέρει ποτέ στην παρθενική του σεζόν στην Bundesliga.

Είναι επίσης ο πρώτος που πέτυχε back-to-back χατ-τρικ στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας μετά τον Μάριο Γκόμες το 2011. Δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μόνο σε εννέα από τους 30 αγώνες καθώς έφτασε το όριο των 33 γκολ - σημειώνοντας τόσο προσωπικό ρεκόρ σε μια σεζόν πρωταθλήματος όσο και νέο ρεκόρ για παίκτη στην πρώτη του θητεία στη Bundesliga, νικώντας τα 30 γκολ του Ούβε Ζέελερ, στην παρθενική σεζόν του στο γερμανικό πρωτάθλημα το 1963/64.

Επιπλέον, με τις οκτώ ασίστ του Κέιν στην Bundesliga, ο Άγγλος επιθετικός έχει συμμετάσχει άμεσα σε 41 γκολ αυτή τη σεζόν για την ομάδα του. Από τότε που ξεκίνησε η συλλογή λεπτομερών δεδομένων στην Bundesliga το 1992/93, κανείς ποτέ δεν έφτασε σε αυτόν τον αριθμό τόσο γρήγορα.

Ο Κέιν αυτή τη στιγμή έχει κατά μέσο όρο ένα γκολ κάθε 81 λεπτά που αγωνίζεται στην Bundesliga. Υπάρχουν ακόμη 450 λεπτά στη διάθεσή του στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος, οπότε αν διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό του, θα σημειώσει άλλα έξι γκολ για να ολοκληρώσει τη σεζόν με... 39 τέρματα.

Ο Κέιν δεν έχει χάσει ακόμη αγώνα με την Μπάγερν και ελπίζει να έχει και τα τέσσερα διαθέσιμα παιχνίδια για να προσθέσει στο σύνολο του ακόμη περισσότερα γκολ.

Τα γκολ του Χάρι Κέιν και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι/ ©bundesliga