Η Μπάγερν «έσπασε» τον κουμπαρά για να μην την πατήσει ξανά (vid)

Χάρι Κέιν

i

©BayernFC

Η Μπάγερν «έσπασε» τον κουμπαρά για να μην την πατήσει ξανά (vid)

Κώστας Τόπας 12:58 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 18.08.2023

Το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι και τόσο θεαματικό για μερικά μεγαθήρια της Ευρώπης, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν. Για την Μπάγερν Μονάχου όμως είναι.

Τα ευρώ περιοδεύουν τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και η Μπάγερν Μονάχου δεν θέλει να μείνει πίσω. Οι Βαυαροί έσπασαν κάθε ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι με τον Χάρι Κέιν. Η υπογραφή του Άγγλου επιθετικού δεν είναι μόνο η υψηλότερη που έχει πληρώσει ποτέ η Μπάγερν για παίκτη, αλλά στο παρελθόν η βαυαρική ομάδα δεν ξόδεψε ποτέ τόσα πολλά χρήματα σε μεταγραφική αγορά.

Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και η Μπάγερν εντάσσεται στη ροή άλλων μεγάλων συλλόγων στην Ευρώπη που βγάζουν το βιβλιάριο επιταγών. Στο Μόναχο δεν θέλουν να μείνουν πίσω. Ήδη δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν την Bundesliga την περασμένη σεζόν και η οδυνηρή ήττα στο γερμανικό Σούπερ Καπ τους έχει βάλει σε εγρήγορση.

Τα περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η Μπάγερν για τον Χάρι Κέιν, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ με τα μπόνους, προστίθενται στα 50 εκατ. ευρώ που πλήρωσε για τον Νοτιοκορεάτη σέντερ μπακ Μιν-τζάε Κιμ από τη Νάπολι. Οι επενδύσεις στην «Allianz Arena» έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και αποτελούν σημείο αναφοράς και στην Ευρώπη. Ο αριθμός δεν είναι τόσο θεαματικός όσο αυτός των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά είναι πολύ σημαντικός για την Μπάγερν. Η ιδιοσυγκρασία του συλλόγου είναι διαφορετική. 

Ο Ούλι Χένες, μέλος του Συμβουλίου της Μπάγερν, είπε τότε ότι «η Μπάγερν δεν θα έκανε υπογραφές εκατό εκατομμυρίων ευρώ», αλλά τα λόγια παρασύρονται από τον άνεμο. Και ο Κέιν αγοράστηκε με αστρονομικό ποσό. Η σεζόν 2023-2024 έκανε την Μπάγερν να σπάσει τον κουμπαρά. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της σε μεταγραφική αγορά. Είναι η τρίτη φορά που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια που επενδύθηκαν σε μεταγραφική περίοδο. Οι άλλες δύο προηγούμενες ήταν το 2022-2023 (το οποίο κατείχε το ρεκόρ μέχρι στιγμής με 146 εκατομμύρια ευρώ με τις αφίξεις των Ντε Λιχτ, Mανέ, Ματίς Τελ, Χράφενμπερχ και Σόμερ) και το 2019-2020 κατά το οποίο ο Λούκας Ερναντές έφτασε στη Γερμανία με το ποσό των 80 εκατομμύριων ευρώ από Ατλέτικο.

Η έναρξη της Bundesliga 2023-2024 αυτή την Παρασκευή (18/08) θα δει την πιο... σπάταλη Μπάγερν στην ιστορία. Οι καιροί αλλάζουν ακόμη και για την γερμανική ομάδα, παρά το ότι ο Ούλι Χόινες μπορεί να μην...