Η Μπάγερν κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση κατά του Ουπαμεκανό μετά το ματς με τη Λάτσιο (vid)

Νταγιό Ουπαμεκανό

i

©Photo by Marco Rosi - SS Lazio/Getty Images/Ideal Images

Η Μπάγερν κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση κατά του Ουπαμεκανό μετά το ματς με τη Λάτσιο (vid)

Κώστας Τόπας 08:57 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 15.02.2024

Η Μπάγερν Μονάχου κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση στον κεντρικό αμυντικό της Νταγιό Ουπαμεκανό, μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάτσιο.

Μόλις τελείωσε ο αγώνας του Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, η Μπάγερν Μονάχου κατήγγειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων, ρατσιστική επίθεση.

«Τα ρατσιστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα κατά του Νταγιό Ουπαμεκανό είναι απολύτως απεχθή. Η Μπάγερν τους καταδικάζει πιο κατηγορηματικά. Όποιος κάνει τέτοιου είδους σχόλια δεν είναι οπαδός του συλλόγου μας. Σε στηρίζουμε, Ούπα!», είναι το μήνυμα της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ο 25χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός των Βαυαρών αποβλήθηκε στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, για φάουλ στον Γκουστάβ Ίσακσεν. Ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των πονών και απέβαλε τον Ουπαμεκανό με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο αρχηγός και αρχισκόρερ των Λατσιάλι, Ιμόμπιλε, ανέλαβε το πέναλτι και νίκησε τον Νόιερ με το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης στη Ρώμη.

Η κόκκινη κάρτα σημαίνει ότι ο Γάλλος αμυντικός των Βαυαρών, θα χάσει τον δεύτερο αγώνα στο Μόναχο στις 5 Μαρτίου. Από την άλλη, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Μπάγερν απέτυχε να κάνει ένα σουτ στον στόχο στον πρώτο αγώνα με τους Λατσιάλι, με την ήττα να αυξάνει την πίεση στον προπονητή Τόμας Τούχελ.

Πάντως, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Μπάγερν αναγκάστηκε να εκδώσει μια δήλωση που καταδικάζει ρατσιστική κακοποίηση προς τον Ουπαμεκανό, ο οποίος επίσης στοχοποιήθηκε διαδικτυακά μετά την ήττα του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Απρίλιο. Ο Κίνγκσλεϊ Κόμαν και ο Μάθις Τελ είναι δύο άλλοι παίκτες της Μπάγερν που έχουν επίσης υποστεί ρατσιστική κακοποίηση τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Ουπαμεκανό εντάχθηκε στην Μπάγερν το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε καθιερώθηκε ως βασικός παίκτης της πρώτης ομάδας στην «Allianz Arena», καταγράφοντας 105 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Παρά το γεγονός ότι υποφέρει από μερικούς σοβαρούς τραυματισμούς, ο 25χρονος κατάφερε να παίξει 24 φορές για την ομάδα του Τόμας Τούχελ αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων έξι εκκινήσεων στο Champions League