Το ασύλληπτο σερί της Μπάγερν σε πρεμιέρες Champions League

Χάρι Κέιν

i

©PrtScr

Το ασύλληπτο σερί της Μπάγερν σε πρεμιέρες Champions League

Κώστας Τσιακλής 18:03 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 21.09.2023

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έδωσε συνέχεια στο ασύλληπτο σερί που έχει στις πρεμιέρες της στο Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 4-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπήκε με το δεξί στο φετινό Champions League. Αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τους «Βαυαρούς» αφού έχουν κερδίσει τις τελευταίες 20 πρεμιέρες τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ λοιπόν ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εν τέλει επικράτησε δίκαια. Το τελικό 4-3 δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του αγώνα, μιας και οι Άγγλοι ήταν «εκτός» παιχνιδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που έχει φυσικά σημασία για τη Μπάγερν είναι το αποτέλεσμα, με το οποίο ξεκίνησε νικηφόρα για 20η διαδοχική χρονιά στο Champions League (Καμία άλλη ομάδα δεν έχει νικήσει σε πάω από 12 σερί πρεμιέρες). 

Η τελευταία φορά που οι «Βαυαροί» δεν κέρδισαν στην πρεμιέρα τους ήταν την περίοδο 2001-2002. Τότε στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων «κόλλησαν» στη λευκή ισοπαλία (0-0) με τη Σπάρτα Πράγας. Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη τη σεζόν η Μπάγερν είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Για να βρει κάποιος την τελευταία ήττα της Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο της παιχνίδι στο Champions League θα πρέπει να πάει πίσω στη σεζόν 1998-1999, όταν και έχασε εκτός έδρας από τη Μπρόντμπι με 2-1. Πάντως τότε είχε καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα και να φτάσει μέχρι τον τελικό όμως έφυγε με άδεια χέρια αφού έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα παιχνίδι που κέρδιζε μέχρι το 90'. 

Ο Ονάνα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ο Τεν Χαχ τα έριξε... σε όλους
CHAMPIONS LEAGUE

16:43 - 21.09.2023

Ο Ονάνα ανέλαβε την ευθύνη της ήττας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ο Τεν Χαχ τα έριξε... σε όλους

Ο Αντρέ Ονάνα υπέπεσε σε ένα μεγάλο λάθος απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας των «κόκκινων διαβόλων». Ο Έρικ Τεν Χαχ πάντως υπερασπίστηκε τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα αφού δήλωσε πως είναι θέμα ομάδας και όχι ενός ποδοσφαιριστή.

35 συνεχόμενα ματς αήττητη στους ομίλους!

Παράλληλα η Μπάγερν τρέχει ακόμα ένα εντυπωσιακό σερί αφού δεν έχει ηττηθεί στους ομίλους του Champions League στις τελευταίες της 35 αναμετρήσεις. Τελευταία της ήττα στη συγκεκριμένη φάση ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017 από την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-0. Τα τέρματα των Γάλλων πέτυχαν οι Ντάνι Άλβες, Έντινσον Καβάνι και Νεϊμάρ.