Η Σεβίλλη θέλει Μπάρκα, τελειώνει από την Εξέλσιορ ο Λάμπρου

Βασίλης Μπάρκας

i

© Photo by Ben Gal/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Η Σεβίλλη θέλει Μπάρκα, τελειώνει από την Εξέλσιορ ο Λάμπρου

Κώστας Τόπας 10:09 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 13.04.2024

Η Σεβίλλη έχει ψηλά στην μεταγραφική της λίστα τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ουτρέχτη. «Τελειώνει» ο Λάμπρου από την Εξέλσιορ.

Ο Βασίλης Μπάρκας βρίσκεται στο στόχαστρο της Σεβίλλης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ολλανδοί. Ο Έλληνας κίπερ έχει αγωνιστεί συνολικά 62 φορές με τη φανέλα της Ουτρέχτης, κρατώντας 16 ανέπαφη εστία, και είναι το αδιαμφισβήτητο Νο1 για την ομάδα της Eredivisie. Ωστόσο, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και η Σεβίλλη τον έχει βάλει στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας. Ο ισπανικός σύλλογος θέλει ανταγωνισμό για τον Νορβηγό διεθνή τερματοφύλακα Όργιαν Νίλαντ, ο οποίος διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, μετά από μια απογοητευτική σεζόν όπου απέχουν μόλις έξι βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας είχε πάρει μεταγραφή από την ΑΕΚ στη Σέλτικ, αλλά εκεί δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και μετά από δύο χρόνια «μετακόμισε» στην Ουτρέχτη, όπου και κατάφερε να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο. Το 2016, ο Μπάρκας έκανε το πρώτο βήμα φεύγοντας από τον Ατρόμητο για την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και το καλοκαίρι του 2020 πέρασε τα ελληνικά σύνορα για να υπερασπιστεί την εστία της Σέλτικ. Από την ομάδα της Γλασκώβης μετακινήθηκε δύο χρόνια αργότερα στην Ολλανδία και τώρα φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα της Σεβίλλης.

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 13.04.2024

100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχή: Το ντοκιμαντέρ του Sportal για την ΑΕΚ (vid)

Πως να μετρηθεί με μήνες και χρόνους η πορεία ενός συλλόγου; Πως να μετρήσεις τις φορές που χτύπησε η καρδιά σου δυνατά για την αγαπημένη σου ομάδα; Ποιος, που και πότε σε έκανε να λατρέψεις ένα έμβλημα, να το ακολουθείς, να κλαις, να γελάς, να ονειρεύεσαι μαζί του; Η ΑΕΚ γίνεται σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 100 ετών. Και αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τις εξιστορούν στο Sportal.gr.

«Τελειώνει» ο Λάμπρου από Εξέλσιορ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ολλανδική «vi.nl», ο Λάζαρος Λάμπρου αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν το προσεχές καλοκαίρι από την Εξέλσιορ, μιας και τότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την ομάδα, με την οποία έχει καταγράψει 57 συμμετοχές, με απολογισμό 12 τέρματα και οκτώ ασίστ.

«Είμαι 26 και θέλω να κάνω το επόμενο βήμα. Κατά προτίμηση σε μια ομάδα που παίζει για έπαθλα», είπε στο VI PRO ο Έλληνας εξτρέμ. «Δεν ξέρω ακόμα πού. Νομίζω ότι έχω παίξει στην Ολλανδία αρκετό καιρό και ότι κάτι διαφορετικό είναι καλό για μένα. Η Excelsior μου εξήγησε ότι θέλουν να συνεχίσουν με νεότερους παίκτες. Αυτή είναι η πολιτική του συλλόγου. Βελτίωση και πώληση νεαρών παικτών. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω αυτόν τον σύλλογο στην Eredivisie», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λάμπρου.