Η Μπαρσελόνα έχασε σε φιλικό 24 ώρες μετά από αγώνα της La Liga αλλά καρπώθηκε πέντε εκατ. ευρώ! (vid)

Μπαρτσελόνα

i

©PrtScr

Η Μπαρσελόνα έχασε σε φιλικό 24 ώρες μετά από αγώνα της La Liga αλλά καρπώθηκε πέντε εκατ. ευρώ! (vid)

Κώστας Τόπας 10:40 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 22.12.2023

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Κλαμπ Αμέρικα, σε φιλικό που διεξήχθη στις ΗΠΑ, ωστόσο γέμισε τα ταμεία της με πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το 2023 με ήττα… σε φιλικό. Λιγότερο από 24 ώρες μετά την επίπονη επιτυχία τους κόντρα στην Αλμερία (3-2), οι Καταλανοί έπαιξαν έναν αγώνα εναντίον της μεξικανικής ομάδας, Κλαμπ Αμέρικα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/12) στο Ντάλας, των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά τα γκολ των Λαμίν Γιαμάλ και Μαρκ Γκουιού, η ομάδα του Τσάβι γνώρισε την ήττα με 3-2.

Ο Τσάβι παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους φέτος αλλά κι αρκετά στελέχη «βασικών», όπως ο Φρένκι ντε Γιονγκ, ο Αντρέας Κρίστενσεν και ο Ζοάο Φέλιξ. Μπροστά σε ένα αρκετά... αραιό κοινό συμμετείχαν και οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Οριόλ Ρομέου. Αυτή η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό από τον σύλλογο και προφανώς είχε οικονομικό σκοπό. Σύμφωνα με τον καταλανικό Τύπο, η Μπαρτσελόνα έλαβε πέντε εκατομμύρια ευρώ για το εν λόγω παιχνίδι.

Αξιο αναφοράς ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι Καταλανοί έδωσαν το φιλικό με την Κλαμπ Αμέρικα στην άλλη άκρη του κόσμου, 24 ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αλμερία. Γι' αυτό και οι παίκτες της αποστολής δεν είχαν χρόνο να μεταβούν σπίτια τους για ξεκούραση κι... έστρωσαν να κοιμηθούν μέσα στο αεροπλάνο.