Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Μπουσκέτς

Οριόλ Ρομέου

i

©Barcelona

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Μπουσκέτς

Κώστας Τόπας 10:56 - 19.07.2023

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την τρίτη απόκτησή της για το καλοκαίρι, αφού επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την απόκτηση του Οριόλ Ρομέου από τη Χιρόνα.

Ο έμπειρος μέσος, ο οποίος γίνεται 32 ετών τον Σεπτέμβριο, επιστρέφει στον σύλλογο που τον είδε να περνάει από την ακαδημία 12 χρόνια μετά τη μετακόμισή του στην Τσέλσι το 2011. Ο Οριόλ Ρομέου προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν στη Χιρόνα, βοηθώντας τους να τερματίσει στη 10η θέση μετά την άνοδό της στη La Liga. 

Ο Ισπανός ήταν στα «ραντάρ» των «μπλαουγκράνα» από πέρυσι, αλλά τελικά κατέληξε φέτος στους Καταλανούς, μιας και ο Σέρχιο Μπουσκέτς αποχώρησε για την Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι ο Ρομέου συμφώνησε σε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο και έχει ρήτρα αποδέσμευσης 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ οι «μπλαουγκράνα» δεν αποκάλυψαν πόσο κόστισε, πιστεύεται ότι η Χιρόνα θα λάβει 5 εκατ. ευρώ συν τον δανεισμό του Πάμπλο Τόρε χωρίς κόστος.

Η Μπαρτσελόνα είχε συνδεθεί με πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή όταν ο Μπουσκέτς επιβεβαίωσε ότι θα έφευγε, αλλά με στενά οικονομικά, επέλεξε μια εξασφαλισμένη βραχυπρόθεσμη επιλογή στον Ρομέου, ο οποίος θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Τσάβι. 

Ακόμα κι αν είναι ο πιο φυσικός αντικαταστάτης από άποψη φυσικής κατάστασης, μένει να δούμε αν θα είναι βασική επιλογή στη μεσαία γραμμή με τους Ιλκάι Γκουντογκάν, Πέδρι, Γκάβι και Φρένκι Ντε Γιονγκ.