Ο Φέλιξ πλήγωσε την πρώην και η Μπαρτσελόνα προσπέρασε την... πελάτισσα Ατλέτικο

Ο Φέλιξ πλήγωσε την πρώην και η Μπαρτσελόνα προσπέρασε την... πελάτισσα Ατλέτικο

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 04.12.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε πελάτισσα της Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν 1-0 της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε χάρη στο γκολ του Ζοάο Φέλιξ.

Η τρομακτική παράδοση υπέρ της Μπαρτσελόνα στα ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίστηκε, καθώς οι Καταλανοί πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 επί των «ροχιμπλάνκος», που έχουν να επικρατήσουν των «μπλαουγκράνα» εκτός έδρας από το 2006!

Πρωταγωνιστής της σημαντικής αυτής νίκης της ομάδας του Τσάβι ήταν ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος με δικό του γκολ χάρισε στην Μπαρτσελόνα ένα «τρίποντο», το οποίο την έφερε πάνω από την Ατλέτικο στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας την περισσότερη κατοχή, αλλά και τις ευκαιρίες με το μέρος τους. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Λεβαντόβσκι επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Τη δουλειά που δεν έκανε ο Πολωνός επιθετικός, την έκανε ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Ραφίνια νίκησε τον Όμπλακ με ένα εξαιρετικό τελείωμα κι έκανε το 1-0. Από 'κει και έπειτα, οι «ροχιμπλάνκος» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, όμως δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Φέλιξ έχασε τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική, όμως οι γηπεδούχοι είχαν πάλι τις στιγμές τους. Στο 58' ειδικά έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ραφίνια να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Γιαν Όμπλακ, ενώ έπειτα από τρία λεπτά απάντησαν οι Μαδριλένοι με μία επικίνδυνη προσπάθεια του Μοράτα.

Ισοπαλία ανάμεσα σε Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ - «Γκέλα» για την Μπέτις στο ντεμπούτο του Παπασταθόπουλου
LA LIGA

21:45 - 03.12.2023

Ισοπαλία ανάμεσα σε Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ - «Γκέλα» για την Μπέτις στο ντεμπούτο του Παπασταθόπουλου

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Ανδαλουσία ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Βιγιαρεάλ, με το αριστερό έκανε ντεμπούτο ο Παπασταθόπουλος αφού η Μπέτις ήρθε επίσης ισόπαλη 0-0 με την Αλμερία.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ατλέτικο έπαρινε μεγαλύτερα ρίσκα, προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 80ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ είχε κάνει επαφή και ο Πένια με την μπάλα, ενώ και στο 90+4' είχαν πολύ καλή στιγμή με τον Κορία. Ωστόσο, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα και η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.

Η 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA 

Η 16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA