Η ιστορία πίσω από το «κλόουν» του Τσάβι και ο τσακωμός με δημοσιογράφο (vid)

Τσάβι

i

PrtScr

Η ιστορία πίσω από το «κλόουν» του Τσάβι και ο τσακωμός με δημοσιογράφο (vid)

Κώστας Τόπας 10:53 - 13.03.2024

Μετά την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, ο Τσάβι ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων. Τι είπε ο Καταλανός τεχνικός και τι του χρεώθηκε μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα των «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα.

Η Μπαρτσελόνα ένιωσε μια ανακούφιση, αφού τελικά τερμάτισε μια τετραετή «ξηρασία» από τα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας της Νάπολι με 3-1 το βράδυ της Τρίτης (12/03). Ο προπονητής των Καταλανών, Τσάβι, είχε κερδίσει τον έπαινο των Μέσων ενημέρωσης, αλλά ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τους «παρτενοπέι».

«Υπάρχει πάρα πολλή πίεση στους παίκτες. Σήμερα ήταν σαν μια ρίψη νομίσματος, ένα τελεσίγραφο. Είπα στους παίκτες μου να χαλαρώσουν, ότι κανείς δεν πρόκειται να "πεθάνει". Είχαμε δεχθεί πολλή άδικη κριτική, μας αποκαλούσαν "κλόουν του Champions League". Και τώρα τι κάνουμε με τον κλόουν του Champions League; Θα πω εγώ», ανέφερε αρχικά ο Τσάβι. «Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι από τη Νάπολι και ήμασταν. Είναι μια πολύ καλή πρόκριση, μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές μου ως προπονητής της Μπάρτσα», τόνισε στη συνέχεια ο Ισπανός προπονητής των «μπλαουγκράνα».

Ο Τσάβι υποστήριξε επίσης ένθερμα ότι η απόφασή του να ανακοινώσει την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν ήταν η σωστή. «Ο κόσμος δεν με πίστεψε, έλεγε ότι θα χάσω τα αποδυτήρια, ότι δεν θα έκαναν βήμα μπροστά. Δεχθήκαμε πολλές άδικες κριτικές».

Εν τω μεταξύ, το «Cadena SER» εκήγησε τι κρύβεται πίσω από τα σχόλια του Τσάβι. Μετά την ήττα των «μπλαουγκράνα» από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στη φάση των ομίλων, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο «Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από τη Σαχτάρ, είναι ο κλόουν της Ευρώπης».

«Τα λόγια του Τσάβι δεν με εξέπληξαν. Είχα ήδη έναν διάλογο μαζί του μέσω WhatsApp, όχι απευθείας. Ο ίδιος ο Τσάβι μου έστειλε το άρθρο τηλεφωνικά. "Μου είπε ότι είχα κακές προθέσεις".

«Απάντησα ότι είχε διαβάσει σωστά το άρθρο γιατί όταν αναφερόμουν στον κλόουν της Ευρώπης δεν αναφερόμουν στην ομάδα του Τσάβι αλλά στην Μπάρτσα. Έχασαν από Αντβέρπ και με Σαχτάρ Ντόνετσκ. Μπορούμε να μαλώσουμε για το επίθετο, είτε μπορεί να είναι μία ανόητη ομάδα ή το μαύρο πρόβατο ή ό,τι άλλο θέλετε. Μπορώ να κάνω λάθος με ένα επίθετο και το αποδέχομαι. Δεν δέχομαι όμως αυτό που μου είπε ότι γράφω κακόπιστα. Υπήρχε μια προειδοποίηση ότι ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη κατάσταση από το να είναι απλώς ένα κατάλληλο επίθετο», τόνισε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του ισπανικού Μέσου.

«Μπορείς να διαφωνήσεις για αυτό και όχι για το αν έχω κακές προθέσεις. Είμαι 65 ετών και έχω γράψει άρθρα, ρεπορτάζ αγώνων και ξαφνικά εμφανίζομαι ως κακόπιστος άνθρωπος…», συνέχισε λέγοντας ότι είχε αφήσει μια πικρή γεύση για τον Τσάβι.

Τα έβαλε με τους δημοσιογράφους ο Τσάβι: «Είμαστε ακόμα οι κλόουν του Champions League;» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

08:25 - 13.03.2024

Τα έβαλε με τους δημοσιογράφους ο Τσάβι: «Είμαστε ακόμα οι κλόουν του Champions League;» (vid)

Ο Τσάβι πήρε την εκδίκησή του ενάντια στην κριτική που τόνισε ότι ήταν άδικη και πολύ έντονη απέναντί ​​του, μετά την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League.

«Αν αυτό μείνει στο WhatsApp, δεν χρειάζεται να ειπωθεί σε συνέντευξη Τύπου μετά από αυτόν τον αγώνα. Η Μπάρτσα είναι στα προημιτελικά, δεν είναι σαν να έχει κερδίσει το Champions League. Σε εκείνο τον διάλογο του είπα ότι ελπίζω να κερδίσει το Champions League. Γιατί το είπε τώρα; Το δέχομαι. Θα πάθω κακοποίηση στα social media και θα ξεκουράζεται. Αν αυτό σε βοηθά να είσαι σε ειρήνη με τον εαυτό σου, είναι εντάξει με εμένα, είμαι ήδη σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Απαιτώ και δέχομαι την κριτική. Ξέρω επίσης πώς να διακρίνω ένα επίθετο από ένα άτομο που σε κυνηγάει. Αυτό αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα μου».