Ήταν Μπαρτσελόνα, «καθάρισε» τη Νάπολι και πέρασε στα προημιτελικά!

Ήταν Μπαρτσελόνα, «καθάρισε» τη Νάπολι και πέρασε στα προημιτελικά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 13.03.2024

Η σαφώς ανώτερη Μπαρτσελόνα μπορεί να ζορίστηκε κόντρα στη Νάπολι, αλλά στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε: Τη νίκη με 3-1 και κατ' επέκταση το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Μαχητική η Νάπολι, αλλά κυρίαρχη η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρόλο που οι Ναπολιτάνοι δεν πέταξαν «λευκή» πετσέτα ποτέ στο ματς και έκαναν ότι μπορούσαν, η ομάδα του Τσάβι πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 στο «Μονζουϊκ» και με συνολικό σκορ 4-2 πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ίσως έκαναν και το καλύτερο ξεκίνημα σε ματς που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν. Από το πρώτο κιόλας λεπτό είχαν το πάνω χέρι και δεν επέτρεπαν στους «παρτενοπέι» να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες, με αποτέλεσμα εκείνοι να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στην πρώτη της καλή στιγμή η ομάδα του Τσάβι ευτύχισε να προηγηθεί. Στο 15' ο Ραφίνια με ένα εξαιρετικό γύρισμα έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Λεβαντόβσκι άφησε και ο Φερμίν Λόπεθ με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Και πριν καλά καλά τελειώσουν οι πανηγυρισμοί, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα, όταν στο 17' χτύπησαν στην κόντρα, ο Γιαμάλ βρήκε τον Ραφίνια στα αριστερά με μία εξαιρετική μπαλιά, εκείνος σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Κανσέλο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν «σοκαρισμένοι» από τα δύο γρήγορα γκολ των Καταλανών και δυσκολευόντουσαν πολύ να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Ωστόσο, όσο κυλούσε ο χρόνος αυτό άλλαζε και άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Έτσι λοιπόν στο 30' κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και να επιστρέψουν στο ματς. Ο Ντι Λορέντζο έδωσε στον Πολιτάνο, εκείνος με ένα υπέροχο γύρισμα έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ραχμάνι με ένα πλασέ νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα, στο 34' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Τερ Στέγκεν να λέει όχι εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Ντι Λορέντζο.

Στην επανάληψη η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα μπήκε πολύ καλά. Πολύ καλύτερα σίγουρα απ' ότι μπήκε στο πρώτο μέρος. Ωστόσο δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 55' με ένα σουτ του Ραφίνια, το οποίο απέκρουσε ο Μερέτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι «παρτενοπέι» έμοιαζαν να μην έχουν δυνάμεις και οι αλλαγές του Καλτσόνα δεν βοήθησαν καθόλου. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι «μπλαουγκράνα», που σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους πήραν βοήθεια από τον πάγκο τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, με τον Μερέτ να λέει μόνιμα όχι και να κρατάει ζωντανή τη Νάπολι.

Αυτό τελείωσε όμως στο 83ο λεπτό, όταν ο Γκιντογκάν με μία υπέροχη πάσα βρήκε τον Ρομπέρτο μέσα στην περιοχή, εκείνος αντί να εκτελέσει «σέρβιρε» στον Λεβαντόβσκι και ο Πολωνός πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Στο φινάλε η Νάπολι είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες με Ολιβέρα (89') και Χβαρατσχέλια (90+2') προκειμένου να κυνηγήσει το... θαύμα, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν(60’ Ρομέου), Γκιντογκάν, Κουμπάρσι, Φερμίν Λόπεθ(60’ Ρομπέρτο), Ραφίνια(81’ Φέλιξ), Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι

ΝΑΠΟΛΙ (Καλτσόνα): Μερέτ, Ζεσούς, Ρουί(64’ Ολιβέρα), Ραχμάνι, Ντι Λορέντζο, Λομπότκα, Ανγκισά, Τραορέ(78’ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια(90+2’ Ενγκόνγκ), Πολιτάνο(64’ Λίντστρεμ), Οσίμεν.