Τα έβαλε με τους δημοσιογράφους ο Τσάβι: «Είμαστε ακόμα οι κλόουν του Champions League;» (vid)

Τσάβι

i

PrtScr

Τα έβαλε με τους δημοσιογράφους ο Τσάβι: «Είμαστε ακόμα οι κλόουν του Champions League;» (vid)

Κώστας Τόπας 08:25 - 13.03.2024

Ο Τσάβι πήρε την εκδίκησή του ενάντια στην κριτική που τόνισε ότι ήταν άδικη και πολύ έντονη απέναντί ​​του, μετά την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League.

Η σαφώς ανώτερη Μπαρτσελόνα μπορεί να ζορίστηκε κόντρα στη Νάπολι, αλλά στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε: Τη νίκη με 3-1 και κατ' επέκταση το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Τσάβι δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μετά την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Champions League την Τρίτη (12/03) απαντώντας παράλληλα και στην κριτική του ισπανικού Τύπου.

«Υπάρχει πάρα πολλή πίεση στους παίκτες. Σήμερα ήταν σαν μια ρίψη νομίσματος, ένα τελεσίγραφο. Είπα στους παίκτες μου να χαλαρώσουν, ότι κανείς δεν πρόκειται να "πεθάνει". Είχαμε δεχθεί πολλή άδικη κριτική, μας αποκαλούσαν "κλόουν του Champions League". Και τώρα τι κάνουμε με τον κλόουν του Champions League; Θα πω εγώ», ανέφερε αρχικά ο Τσάβι.

«Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι από τη Νάπολι και ήμασταν. Είναι μια πολύ καλή πρόκριση, μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές μου ως προπονητής της Μπάρτσα», είπε.

Ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το μέλλον του δεν τροποποιήθηκε από τα προσόντα των ανδρών του για τα προπονητικά: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αν είχαμε χάσει, σίγουρα θα γράφατε ότι ήμουν στο έξοδο», είπε ειρωνικά ο Τσάβι.

Ο Τσάβι επαίνεσε επίσης τα νεαρά αστέρια του από τη Λα Μασία, που έκαναν τη διαφορά απέναντι στη Νάπολι: «Είμαστε ακόμα μια ομάδα υπό κατασκευή με πολύ νεαρούς παίκτες. Είναι ο σωστός δρόμος και η Μπάρτσα έχει μεγάλο μέλλον με αυτούς τους παίκτες».

 Ο κεντρικός αμυντικός Πάου Κουμπαρσί 17 ετών, ο οποίος ψηφίστηκε παίκτης του αγώνα για την πρώτη του συμμετοχή στο Champions League, εντυπωσίασε τον προπονητή των «μπλαουγκράνα»: «Όταν έχει την μπάλα, ο καρδιακός μου ρυθμός δεν επιταχύνεται. Αυτή είναι η καλύτερη ποιότητα του Κουμπαρσί, ένα παιδί 17 ετών ποιος είναι ήρεμος όταν έχει την μπάλα και που όταν πρέπει να παίξει απευθείας, το κάνει με ευφυΐα. Είναι υπέροχος», είπε.