Επίσημο: Η Μπαρτσελόνα «έδεσε» τον Κουμπαρσί έως το 2027 με ρήτρα μισού δισ. ευρώ!

Πάου Κουμπαρσί

i

©Barcelona

Επίσημο: Η Μπαρτσελόνα «έδεσε» τον Κουμπαρσί έως το 2027 με ρήτρα μισού δισ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 15:19 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 20.05.2024

Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός, Πάου Κουμπαρσί επέκτεινε το συμβόλαιό του ,με την Μπαρτσελόνα και υπέγραψε μέχρι το 2027 με τη ρήτρα αποδέσμευσης να φτάνει στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ!

Ηταν γνωστό και πλέον έγινε επίσημο. Ο σέντερ μπακ της Μπάρτσα, μόλις 17 ετών και ήδη διεθνής με την Ισπανία, σφράγισε την ανανέωσή του αυτή την Πέμπτη (09/05) μέχρι το 2027 με ρήτρα αποχώρησης μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο αμυντικός με καταγωγή από τη Χιρόνα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο στα γραφεία της Μπαρτσελόνα, με τον πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα, τον αθλητικό αντιπρόεδρο, Ράφα Γιούεστε, τον μάνατζερ Γιόαν Σολέρ και τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Ντέκο, ο οποίος έχει διαχειριστεί όλες τις διαπραγματεύσεις.

Παρόλο που η Μπάρτσα ήθελε να έχει μια ρήτρα αποδέσμευσης ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως οι Γκάβι, Πέδρι, Γιαμάλ, Ρόναλντ Αραούχο και Άνσου Φάτι, τελικά αυτή θα φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, λίγο περισσότερα από τα 400 του Φέρμιν Λόπες.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κουμπαρσί θα παίξει το Euro στη Γερμανία (14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου) με την εθνική Ισπανίας, με απόλυτη ηρεμία χωρίς άλλες ομάδες να του χτυπήσουν την πόρτα, καθώς και τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος με απόλυτη εστίαση στα καθήκοντα των Καταλανών.

«Ήταν πάντα ένα όνειρο να κάνω ντεμπούτο για την εθνική ομάδα. Ειλικρινά, πάντα το ονειρευόμουν, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο νωρίς. Ωστόσο, είναι ο δρόμος για τον οποίο πάλευα πάντα και εγώ. Έδωσα τα πάντα για να είμαι εκεί που είμαι», είχε πει παλαιότερα ο Κουμπαρσί όταν είχε καταγράψει το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα.

Ο σέντερ μπακ, που έκλεισε τα 17 τον Ιανουάριο, έκανε το ντεμπούτο του επίσημα για την πρώτη ομάδα τον ίδιο μήνα, σε ηλικία 16 ετών. Από τότε, σε μόλις ενάμιση μήνα, έπαιξε 10 παιχνίδια σε κορυφαίο επίπεδο, έξι από αυτούς ως βασικός, ανταποκρινόμενος πάντα σε υψηλό επίπεδο σε αγώνες ύψιστης σημασίας, γεγονός που οδήγησε τον προπονητή Τσάβι να τον καθιερώσει στη βασική ενδεκάδα. Συνολικά φέτος μετράει 31 συμμετοχές, με απολογισμό μία ασίστ, σε όλες τις διοργναώσεις.