Η UEFA ξεκίνησε έρευνα εις βάρος της Μπαρτσελόνα για ναζιστικούς χαιρετισμούς
i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα εις βάρος της Μπαρτσελόνα για ναζιστικούς χαιρετισμούς

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:06 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 12.04.2024

Η UEFA άνοιξε έρευνα εις βάρος της Μπαρτσελόνα για ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές των οπαδών της που βρέθηκαν στην Γαλλία για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μετά το ματς ΕΠΟΣ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, νέα ματσάρα για τα προημιτελικά του Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς»!

Αυτή η αναμέτρηση όμως είχε νικήτρια και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, επικράτησε 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραφίνια, που σκόραρε δις και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ωστόσο η σπουδαία αυτή επικράτηση των παικτών του Τσάβι φαίνεται να αμαυρώθηκε από τη συμπεριφορά των οπαδών της Μπαρτσελόνα που ταξίδεψαν στην Γαλλία, καθώς κατηγορούνται για ναζιστικές χειρονομίες.

Σύμφωνα με την «L'Εquipe», η UEFA άνοιξε έρευνα εις βάρος της Μπαρτσελόνα για ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές των οπαδών της. Επίσης το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως δύο οπαδοί των «μπλαουγκράνα» συνελήφθησαν από την Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης (11/4).

Σε περίπτωση που η ισπανική ομάδα κριθεί ένοχη τότε θα υπάρξει απαγόρευση παρουσίας οπαδών στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα στο Champions League.

Ένα θλιβερό επεισόδιο που θυμίζει τι συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια του αγώνα Champions League μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους στη φάση των ομίλων (2-1). Τότε, δύο Ιταλοί οπαδοί καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο του 2023 επειδή έκαναν ναζιστικό χαιρετισμό και ήχους από μαϊμού μέσα στο γήπεδο.

Σε έναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ και αποκλεισμός από το γήπεδο για δύο χρόνια. Ο άλλος καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1.500 ευρώ με αναστολή για ρατσιστικές προσβολές. Τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 800 ευρώ.