Ματσάρα και 2-2 στο «Camp Nou» για Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ, στη ρεβάνς του «Old Trafford» κρίνεται η πρόκριση
i

Σο και Λεβαντόβσκι/Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Ματσάρα και 2-2 στο «Camp Nou» για Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ, στη ρεβάνς του «Old Trafford» κρίνεται η πρόκριση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:43 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 16.02.2023

Σε ένα απίθανο παιχνίδι, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2) έμειναν ισόπαλες στο Καμπ Νου και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Αγγλίας.

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στα playoffs του Europa League, με τη «ματσάρα» στο «Καμπ Νου» να λήγει ισόπαλη με 2-2. Πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ και με το εκτός έδρας γκολ να βρίσκεται εκτός εξίσωσης, αναμένεται να υπάρξει μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού καθώς και μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν ξεκάθαρο νικητή, με τους «μπλαουγκράνα» να πιέζουν αφόρητα και ασταμάτητα για το 1-0. Ωστόσο οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άντεξαν στην πίεση και έφυγαν για τα αποδυτήρια με την ισοπαλία. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν πιο πολλές επιθέσεις, οι κλασικές ευκαιρίες ήταν περισσότερες για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος, όμως το 1-0 έγινε τελικά πράξη, με την κεφαλιά του Μάρκος Αλόνσο να καταλήγει στα δίχτυα στο 50'. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ένας Βρετανός «μάγος», ονόματι Μάρκους Ράσφορντ. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ είχε ένα δεκάλεπτο «φωτιά» και αρχικά στο 53' πέτυχε το 1-1 από μία πολύ δύσκολη γωνία. Εν συνεχεία, έπειτα από μία φοβερή ατομική ενέργεια έβγαλε σέντρα στη μικρή περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον Κούντε για το 1-2, στο 59'. 

Από το σημείο εκείνο και έπειτα το παιχνίδι μετατράπηκε σε... πινγκ-πονγκ με τους δύο συλλόγους να κυκλοφορούν την μπάλα-πάνω κάτω. Εν τέλει ο Ραφίνια έκανε το 2-2 για την ομάδα του, αφού η σέντρα του και η παρέμβαση του Λεβαντόβσκι μπέρδεψαν τον Ντε Χέα, που είδε την εστία του να παραβιάζεται. Το τελευταίο δεκάλεπτο, ανήκε εξ ολοκλήρου στην Μπαρτσελόνα, η οποία έφτασε μία ανάσα από το 3-2, όταν ένα κακό διώξιμο από τους παίκτες του Τεν Χάαχ κατέληξε στο δοκάρι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεκάλεπτο φωτιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι εκείνο το σημείο και μετά από αυτό η Μπαρτσελόνα είχε την υπεροχή στο παιχνίδι. Εντούτοις, με δύο γρήγορα γκολ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» φρόντισαν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

MVP: Αναμφισβήτητα ο Ράσφορντ! Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και έδωσε την ασίστ για την ανατροπή. Και στις δύο περιπτώσεις το έκανε, μάλιστα, με τον πλέον μαγευτικό τρόπο. Συν τοις άλλοις, η συνολική του επίδοση στο παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Για πρώτη φορά μετά το 2008, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν ισόπαλες σε επίσημο παιχνίδι. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, οκτώ μεταξύ τους αναμετρήσεις είχαν πάντοτε νικητή.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Οι δύο προπονητές τα έκαναν σχετικά όλα σωστά. Από την μία ο Τσάβι εστίασε στο επιθετικό κομμάτι και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του βγήκε αυτή η πίεση. Από την άλλη, ο Τεν Χάαχ, βρήκε την αδυναμία των «μπλαουγκράνα» και χτυπούσε κατά κύριο λόγο από τη δεξιά πτέρυγα.