Η Μπαρτσελόνα μετατρέπει την Μασία σε μουσείο για να πληρώσει το συμβόλαιο του Μέσι

Λιονέλ Μέσι

i

Λιονέλ Μέσι/©Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Η Μπαρτσελόνα μετατρέπει την Μασία σε μουσείο για να πληρώσει το συμβόλαιο του Μέσι

Κώστας Τόπας 14:34 - 26.04.2023

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα As, να δημιουργήσει ένα μουσείο με το ομοίωμα του Λιονέλ Μέσι στην Μασία, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο «Καμπ Νόου».

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα. Οι διοικούντες τον ισπανικό σύλλογο όλο αυτό το διάστημα εργάζονται σκληρά προκειμένου ο «Pulga» να ντυθεί ξανά στα «μπλαουγκράνα» κι έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους για να φορέσει ξανά ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας «AS», η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να δημιουργήσει ένα μουσείο του Μέσι προκειμένου να χρηματοδοτήσει το συμβόλαιο του Αργεντινού αστέρα. Σε οικονομικές δυσκολίες, ο καταλανικός σύλλογος πρέπει πράγματι να βρει τρόπους αν θέλει να αντέξει τις οικονομικές απολαβές του «Λίο» και αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω της εκμετάλλευσης της εικόνας του, όπως μέσω αυτού του μουσείου.

Επομένως, η Μπάρτσα θα σκεφτόταν να μετατρέψει την παλιά Μασία σε μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή. Το κτίριο της πρώην έδρας της ακαδημίας νέων της Μπαρτσελόνα ​​που βρίσκεται δίπλα στο «Καμπ Νόου» να προσφέρει έτσι έναν «Χώρο του Μέσι», ένα κέντρο που θα ήταν διαδραστικό και καθηλωτικό. Ο σύλλογος θα ήταν ήδη σε συζητήσεις με την Telefonica, μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να την καταστήσει «παγκόσμια αναφορά όσον αφορά τις προηγμένες τεχνολογίες».

Η ισπανική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι συμβουλεύτηκε το επιχειρηματικό σχέδιο, υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο μουσείο θα μπορούσε να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες και θαυμαστές, κάτι που θα αποφέρει έσοδα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στον σύλλογο. Για να εξασφαλίσει την επιστροφή του, η Μπαρτσελόνα όχι μόνο χρειάζεται να δημιουργήσει νέους πόρους, αλλά θα χρειαστεί επίσης να ελευθερώσει χώρο στον μισθολογικό της λογαριασμό για να μπορέσει να μπει στο προσκήνιο του Financial Fairplay και να εγγράψει τον Αργεντινό στη La Liga.

Ο πρόεδρος της ισπανικής διοργάνωσης, Χαβιέ Τέμπας έχει ήδη πει στον Τζουάν Λαπόρτα ότι θα τον βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τους κανόνες. «Η Μπάρτσα πρέπει να κάνει πολλά οικονομικά βήματα για να προχωρήσει με την απόκτηση του Μέσι. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να φτάσει εκεί. Σήμερα δεν βλέπω την υπογραφή του εφικτή. Αλλά απομένει πολύς χρόνος, η Μπάρτσα μπορεί ακόμα να αντέξει βήματα για να πάρει τον Λέο», είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Τέμπας.