«Ο νέος Τσάβι, ο νέος Ινιέστα. Ο νέος Μπουσκέτς»: Ο 18χρονος χαφ που απέκλεισε την ΑΕΚ και η Μπαρτσελόνα έχει ξετρελαθεί!
i

Photo by Isosport/MB Media/Getty Images

«Ο νέος Τσάβι, ο νέος Ινιέστα. Ο νέος Μπουσκέτς»: Ο 18χρονος χαφ που απέκλεισε την ΑΕΚ και η Μπαρτσελόνα έχει ξετρελαθεί!

Sportal newsroom 21:05 - 19.09.2023

Σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Άρθουρ Βερμίρεν είναι ένας εκ των κορυφαίων του βελγικού πρωταθλήματος και βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, την οποία θα αντιμετωπίσει με την Αντβέρπ στους ομίλους του Champions League.

«Δεν θα σας δώσω καμία πληροφορία γιατί αν σας τα έδινα θα τον παίρνατε αμέσως», δήλωσε ο τεχνικός της Αντβέρπ, Φαν Μπόμελ σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για το παιδί θαύμα, Άρθουρ Βερμίρεν. Για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που έχει κάνει όλο το Βέλγιο να παραμιλάει.

Αλλά ότι και να κάνει ο Ολλανδός προπονητής, το 18χρονο αστέρι εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα βλέμματα κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων και ειδικότερα της Μπαρτσελόνα. Στο Βέλγιο μάλιστα είναι ξεκάθαροι: «Η Μπαρτσελόνα έχει συνηθίσει να στέλνει σκάουτερ στο Μποσουίλ για να δουν τον νεαρό μέσο. Ο νέος Ινιέστα, ο νέος Τσάβι, ο νέος Μπουσκέτς...» σχολιάζει το βελγικό μέσο «HLN».

Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι σε ηλικία 17 ετών και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία της Αντβέρπ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ. Παράλληλα, επιλέχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης του βελγικού πρωταθλήματος το 2022/23 σε ψηφοφορία που διεξήγαγαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του εν λόγω πρωταθλήματος, ενώ απέκλεισε και την ΑΕΚ στα playoffs του Champions League.

«Το ποδόσφαιρο είναι ακόμα ένα χόμπι για μένα», είχε δηλώσει ο Βερμίρεν σε συνέντευξή του στο «HLN» το 2022. Και τώρα ετοιμάζεται να ζήσει την εμπειρία του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων την Μπαρτσελόνα, που τον... γλυκοκοιτάζει.

Φυσικά, ο Φαν Μπόμελ έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη του. Και όχι μόνο στην ποδοσφαιρική. «Ένα από τα πράγματα που συνήθως λέει ο προπονητής είναι ότι πρέπει να τολμήσω να παίξω το δικό μου παιχνίδι. Επίσης, επιμένει ότι μερικές φορές πρέπει να είμαι πιο κοντά στον αντίπαλό μου. Και επίσης πιστεύει ότι είναι σημαντικό να αναλύσω προσεκτικά την περιοχή και πάντα να έχω ανοιχτό μυαλό», είχε πει όταν τον ρώτησαν τι του μαθαίνει ο Ολλανδός κόουτς.

Ποιες ομάδες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το φετινό UEFA Champions League (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

19:32 - 19.09.2023

Ποιες ομάδες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το φετινό UEFA Champions League (vid)

Το UEFA Champions League επιστρέφει στις ζωές του φίλαθλου κόσμου, με τη σεζόν 2023-24 να κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου. Ποιες είναι οι ομάδες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο της φετινής χρονιάς.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα παίκτη που παρά το νεαρό της ηλικίας του και τα όσα έχει πετύχει ήδη, έχει τα πόδια του στο έδαφος. Είναι απόλυτα προσγειωμένος και το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνεται καλύτερος. Κάτι το οποίο καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία απ' ότι φαίνεται...