Ο Λαπόρτα θέλει να μεταπείσει τον Τσάβι για να συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Τσάβι & Τζουάν Λαπόρτα

i

©Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ο Λαπόρτα θέλει να μεταπείσει τον Τσάβι για να συνεχίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 13:22 - 22.03.2024

Ο Τζουάν Λαπόρτα θέλει να αλλάξει τη γνώμη του Τσάβι και να τον δει να συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα».

Ο Τζουάν Λαπόρτα δεν κρύβει την αφοσίωσή του στον Τσάβι, τον οποίο εκτιμά πολύ στο σημείο που θα ήθελε να αποτρέψει την απόφασή του να φύγει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν, με ένα ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό του. Αυτό εξέφρασε σε συνέντευξή του στη «Mundo Deportivo», ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών. Για το λόγο αυτό θα περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν, για να ψάξει για αντικαταστάτη σε περίπτωση που ο Τσάβι επιμείνει στην απόφασή του κι αποτελέσει παρελθόν από τους «μπλαουγκράνα».

«Του έχω ήδη πει ότι όλοι οι προπονητές θέλουν να έρθουν στην Μπάρτσα, αλλά δεν προχωράμε παρακάτω, τουλάχιστον λαμβάνω προτάσεις από όλες τις πλευρές και το έχω πει στον Τσάβι: "Σεβόμαστε το γεγονός ότι είσαι εδώ μέχρι το τέλος του η εποχή. Ήταν δική σου απόφαση. Τα πάμε καλά, γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Κοίτα, αφού το είπες, αυτό είναι, πάλι κέρδισες και κλείνουμε το μάτι ο ένας στον άλλο σαν να λέμε ότι κάτι μπορεί να γίνει εδώ. Αυτό πάει έτσι, πάει καλύτερα και οι στόχοι επιτυγχάνονται"», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα.

«Το ξέρει ήδη ότι θέλω να μείνει. Θα ήθελα να συνεχίσει, αλλά του είπα ήδη τότε, όταν είπε για την πίεση, ότι εδώ είμαστε πάντα υπό πίεση με την εμπειρία που έχεις. Τον ρώτησα αν υπήρχε τρόπος να αλλάξει γνώμη, αλλά τον είδα με μια ανυπέρβλητη πίεση που φαινόταν στο πρόσωπό του, οπότε του είπα να χαλαρώσει αν το έβλεπε έτσι. Λέει συνέχεια ότι στο τέλος της σεζόν θα έφευγε όπως έχουμε συμφωνήσει, αλλά θα δούμε. Ας μην ασκούμε αυτή την πίεση στους εαυτούς μας γιατί αυτή τη στιγμή το να είμαστε με αυτή τη φόρμουλα λειτουργεί».

Ο Λαπόρτα συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχουν μιλήσει με κανέναν προπονητή, συμπεριλαμβανομένου του Λουίς Ενρίκε, αν και είναι ένας προπονητής που του αρέσει. Οι «μπλαουγκράνα» φάνηκαν να «ζυγίζουν» την απόλυση του Τσάβι λίγο πριν από την ανακοίνωσή του, μετά από μια απογοητευτική σειρά που κορυφώθηκε, με την ήττα με 5-3 από τη Βιγιαρεάλ. Αρκετοί τεχνικοί έχουν συνδεθεί με τη δουλειά στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, αλλά λίγοι είναι πιθανώς πρόθυμοι να ανεχτούν τόση θεσμική σταθερότητα.