Οι λόγοι που η Μπαρτσελόνα ξόδεψε 35 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Βίτορ Ρόκε

Βίτορ Ρόκε

i

©PrtScr

Οι λόγοι που η Μπαρτσελόνα ξόδεψε 35 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Βίτορ Ρόκε

Κώστας Τσιακλής 12:38 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 13.07.2023

Η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 35 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Βίτορ Ρόκε από τη Ατλέτικο Παραναένσε. Δείτε τους λόγους για τους οποίους το έπραξε αυτό.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την απόκτηση του Βίτορ Ρόκε από την Ατλέτικο Παραναένσε, την οποία γνωστοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/07). Οι Καταλανοί κατέληξαν σε συμφωνία με την βραζιλιάνικη ομάδα για τον Ρόκε στα 35 εκατομμύρια ευρώ ενώ άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν ως μπόνους επίτευξης στόχων.

Ο νεαρός επιθετικός θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Μάλιστα σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο στο συμβόλαιο του τοποθετήθηκε ρήτρα 1 δισεκατομμύριο ευρώ! Ο 18χρονος επιθετικό από την πλευρά του έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών!

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του Ρόκε που έπεισαν τη Μπαρτσελόνα να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για έναν 18χρονο; Ο νεαρός άσος έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν μεγάλους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές και σίγουρα με την κατάλληλη προπόνηση θα εξελιχθεί ανάλογα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Βίτορ Ρόκε

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα μια σημαντική ικανότητα του Ρόκε είναι ότι μπορεί να υποδεχθεί τη μπάλα υπό πίεση, να την περάσει στα δεξιά και να περάσει τους περισσότερους αντιπάλους του. Επιπλέον μπορεί να κινηθεί κοντά στην περιοχή και να βρεθεί στα σωστά σημεία που μπορεί να εκτελέσει με το φαρμακερό δεξί του πόδι.

Βέβαια μπορεί να σουτάρει και με το αριστερό ενώ είναι και ιδιαίτερα καλός στον αέρα παρά το ύψος του που είναι μόλις 1,72 μ. Επίσης κάποιες άλλες ικανότητες που τον χαρακτηρίζουν είναι η ταχύτητα, οι ντρίμπλες του και οι πάσες/σέντρες του.

Οι τομείς που χρειάζεται βελτίωση

Εννοείται πως σε μια τέτοια ηλικία υπάρχουν και κάποια πράγματα που οι παίκτες θα κληθούν να βελτιώσουν. Ο Βίτορ Ρόκε θυμίζει λίγο τον Βινίσιους Τζούνιορ πριν μεταμορφωθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δηλαδή ο 18χρονος δεν είναι ένας παίκτης που θα επιβραδύνει το ρυθμό εύκολα και αυτό επηρεάζει και τη λήψη αποφάσεων. Στην πρώτη χρονιά του Βινίσιους στη Ρεάλ βλέπαμε έναν παίκτη να μπορεί να ντριμπλάρει τη μισή ομάδα αλλά τελικά να χαλάει την προσπάθεια του στην τελική πάσα/απόφαση.

Ο Βίτορ Ρόκε αναδείχθηκε από την Κρουζέιρο όμως το μεγάλο άλμα στην καριέρα του το έκανε στην Ατλέτικο Παραναένσε. Τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά αφού σε 31 εμφανίσεις κατέγραψε 15 γκολ και έξι ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να μπορέσει η Μπάρτσα να συμμορφωθεί στο «fair play» που σηματοδοτεί η La Liga, η Ατλέτικο Παραναένσε κατάφερε να κρατήσει τον Βίτορ Ρόκε στη Βραζιλία μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο, προκειμένου να έχει το βασικό του αστέρι για την τελική φάση του Copa Libertadores.