«H Παρί προσέφερε τον Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα και ο Τσάβι είπε όχι»

Ο Νεϊμάρ με τον Νεμάνια Γκούντελι

i

© INTIME

«H Παρί προσέφερε τον Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα και ο Τσάβι είπε όχι»

Κωνσταντίνος Ζήκος 16:55 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 03.08.2023

Στη προσπάθεια της να αποκτήσει τον Ουσμάν Ντεμπελέ από τη Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν διατεθειμένη να προσφέρει τον Νεϊμάρ ως «έμψυχο αντάλλαγμα».

Σε μία αρκετά απρόσμενη απόφαση της Μπαρτσελόνα στέκεται η «Goal España», αφού αποκαλύπτει την αρνητική στάση του Τσάβι να προπονήσει τον Νεϊμάρ. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες των Ισπανών, η Παρί στο πλαίσιο της απόκτησης του Ντεμπελέ, «έβαλε στο τραπέζι» το όνομα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, αλλά ο τεχνικός των «Μπλαουγκράνα» ήταν αρνητικός.

O Τσάβι παρά την θετική άποψη που έχει για τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή εντός αγωνιστικού χώρου, πιστεύει πως η Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται στα αποδυτήρια της τη δεδομένη στιγμή τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το γεγονός ότι υπήρξαν συμπαίκτες στη Βαρκελώνη για δυο χρόνια, έχει προσφέρει στον Ισπανό προπονητή το δικαίωμα να σχηματίσει μια εμπεριστατωμένη άποψη για τον Νεϊμάρ και φανερώνει τους ενδοιασμούς που μπορεί να έχει.

H μεταγραφή θα μπορούσε να συμβεί αρχικά μόνο με τη μορφή δανεισμού, καθώς όπως τονίζει και η Mundo Depotivo, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να επιτύχει αλλιώς μια τέτοια συμφωνία, λόγω των περιορισμών του Financial Fair Play. Πάντως, γίνεται αντιληπτό πως αν ο Τσάβι ήθελε όντως τον Νεϊμάρ στην ομάδα του, θα ξεπερνούσε οποιοδήποτε εμπόδιο για υπάρξει συμφωνία.

Όπως προκύπτει από την Ισπανία, η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να φέρει «παλιούς γνώριμους» ,αλλά αντιθέτως να κινηθεί για νέες περιπτώσεις, τόσο σε ηλικία όσο και όσον αφορά το παρελθόν τους στον σύλλογο. Υπό αυτό το σκεπτικό, φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον 18χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της Ατλέτικο Παραναένσε, Βίτορ Ρόκε. Μία μεταγραφή που κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει ισχύ από το επόμενο καλοκαίρι.