Ο Κανσέλο στην κορυφή της λίστας της Μπαρτσελόνα!

Τσάβι - Ζοάο Κανσέλο

Ο Κανσέλο στην κορυφή της λίστας της Μπαρτσελόνα!

Ιάσονας Τσίλης 15:45 - 02.08.2023

Την απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο θα κυνηγήσει η Μπαρτσελόνα, με τον Πορτογάλο πλάγιο μπακ να αποτελεί διακαή πόθο του Τσάβι.

Νωρίτερα σήμερα (02/08) ο Τσάβι δήλωσε «Χρειαζόμαστε ένα καθαρό δεξί μπακ». Νούμερο ένα στη λίστα του Ισπανού προπονητή βρίσκεται ο Ζοάο Κανσέλο, με τους Καταλανούς να έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν κομμάτι των εσόδων από την ενδεχόμενη πώληση του Ουσμάν Ντεμπελέ για να καταθέσουν μια δελεαστική πρόταση στην Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως είναι γνωστό από πέρσι, ο Πορτογάλος διεθνής δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως προπονητή, με τους δύο να έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μάντσεστερ Σίτι, κυρίως για το χρόνο συμμετοχής του. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η δυσαρέσκεια του προς τον Πεπ, όταν εκείνος τον άφησε για τρία σερί παιχνίδια στον πάγκο ήταν εμφανής και οδήγησε στην οριστική ρήξη των σχέσεων τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ο δανεισμός του Ζοάο Κανσέλο στη Μπάγερν Μονάχου στις 31 Ιανουαρίου, για 70 εκατομμύρια ευρώ, με οψιόν αγοράς.

Το Ισπανικό πρωτάθλημα, μόνο άγνωστο δεν είναι για τον Κανσέλο, καθώς έχει αγωνιστεί για τρεις σεζόν, με τα χρώματα της Βαλένθια, όταν και έκανε ουσιαστικά την εμφάνιση του στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μετά το πέρασμα του από τις «νυχτερίδες», δοκιμάστηκε για μια διετία(2017-19) στη Serie A με την Ίντερ αρχικά και έπειτα με τη Γιουβέντους.

Το 2019 έκανε το άλμα για την Premier League και για 3,5 χρόνια ήταν μέλος της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, κατακτώντας όλους του εγχώριους τίτλους.

Τα χρόνια αυτά, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2021-22, εξελίχθηκε αρκετά και έφτασε να θεωρείται κατά πολλούς το κορυφαίο πλάγιο μπακ στην Ευρώπη.

Στη Σίτι αγωνιζόταν κυρίως στο αριστερό άκρο της άμυνας, αν και δεξιοπόδαρος, Είχε την ευχέρεια να συγκλίνει προς το κέντρο και να δημιουργεί φάσεις με όλους τους τρόπους.

Έχει φυσικά τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ λόγω του επιθετικού του ταλέντου μπορεί να αναλάβει και το ρόλο του δεξιού χαφ σε ορισμένους σχηματισμούς.

Αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του Τσάβι, στην περίπτωση που οι πρωταθλητές Ισπανίας ενεργοποιήσουν τη βόμβα και τον αποκτήσουν απ' τους «πολίτες».

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:54 - 27.07.2023

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)

Φανερά ενοχλημένος αποχώρησε ο Τσάβι μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, αφού πέρα από την ήττα ένιωσε και μία αχρείαστη ένταση από τους Άγγλους.

Άλλωστε στόχος και των δύο πλευρών είναι η κατάκτηση του UEFA Champions League, με τη Μπαρτσελόνα να βλέπει τη μισητή της αντίπαλο Ρεάλ να μετράει τέσσερα τρόπαια από το 2015, που ήταν η τελευταία δική τους κατάκτηση και τον Κανσέλο να παρακολουθεί τους, μέχρι πριν λίγους μήνες συμπαίκτες του να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο τον περασμένο Ιούνιο...