Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)

Τσάβι.

i

©printscreen

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)

Κωνσταντίνος Ζήκος 14:54 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 27.07.2023

Φανερά ενοχλημένος αποχώρησε ο Τσάβι μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, αφού πέρα από την ήττα ένιωσε και μία αχρείαστη ένταση από τους Άγγλους.

Την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε ένα πολύ δυνατό τεστ είχαν οι δύο ομάδες, με τους προπονητές να επιλέγουν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα μερικά από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα τους/ Για την Άρσεναλ ξεκίνησαν ο Τίμπερ και ο Χάβερτς και για τη Μπαρτσελόνα οι Οριόλ Ρομέου και Γκουντογκάν.

Το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν πολύ υψηλό, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο που βρέθηκε στο SoFi Stadium του Λος Άντζελες να παρακολουθήσει από κοντά την επίτευξη οκτώ τερμάτων από κοντά. Κάτι που επιβεβαίωσε ο Τσάβι στο τέλος του παιχνιδιού, δηλώνοντας παράλληλα και την ενόχληση του για τον τρόπο που αντιμετώπισε η Άρσεναλ το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσάβι:

Η ένταση που έβαλε η Άρσεναλ δεν ήταν φυσιολογική.

 «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον κόσμο, όχι τόσο για τους προπονητές. Η ένταση που έβαλε η Άρσεναλ δεν ήταν φυσιολογική. Πάρα πολλά φάουλ για ένα φιλικό. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν να κερδίζουν, αλλά είπα στον Αρτέτα ότι έμοιαζε με αγώνα Champions League. Η ένταση που έβαλαν ήταν πολύ υψηλή. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τα συμπεράσματά μου από αυτόν τον αγώνα είναι θετικά. Ήμασταν αδύναμοι στην άμυνα σήμερα. Έχουν ήδη παίξει περισσότερα παιχνίδια, ενώ για εμάς είναι το πρώτο μας. Είδαμε θετικά σημάδια απέναντι σε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο».

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, όσον αφορά την τοποθέτηση του, ο Τσάβι απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για τον Αρτέτα ότι είναι και οι δύο παιδιά της Μπάρτσα, έπαιζαν χρόνια μαζί και υπάρχει μεγάλος αμοιβαίος σεβασμός.

Στον αντίποδα, ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε ευχαριστημένος από την πρόοδο της ομάδας του, τονίζοντας ότι χρειάζονται κάποιες ακόμα διορθώσεις.

«Έχουμε 30 παίκτες εδώ, κάτι που δεν είναι βιώσιμο, και προφανώς η αγορά είναι ακόμα ανοιχτή», είπε ο Arteta. «Μπορεί να συμβούν πράγματα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι».