Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα φόρεσε λευκά μετά από 44 χρόνια (vid)
i

©printscreen

Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα φόρεσε λευκά μετά από 44 χρόνια (vid)

Ορέστης Καδδάς 12:54 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 27.07.2023

Σε μια απόφαση που θα συζητηθεί η Μπαρτσελόνα ντύνεται στα λευκά της Ρεάλ αλλά για καλό λόγο.

Η Μπαρτσελόνα πήρε μια τολμηρή απόφαση προκειμένου να τιμήσει έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της, τον Γιόχαν Κρόιφ. Μόνο για την πιο επιδραστική προσωπικότητα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μάλλον θα δεχόταν να έχει λευκή εκτός έδρας εμφάνιση. Η αρχή έγινε στη φιλική αναμέτρηση με την Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της περιοδείας της ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες και έπεται συνέχεια. Για την ιστορία το ματς έγινε στην Καλιφόρνια έληξε 5-3 υπέρ της ομάδας του Λονδίνου.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση βασίζεται στη δεύτερη φανέλα που είχε η ομάδα της Βαρκελώνης τη δεκαετία του '70 όταν ο καλύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών μεγαλουργούσε με τα χρώματα των «Μπλαουγκράνα». 

Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα φόρεσε λευκά ήταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων, τη χρονιά 1978/1979, απέναντι στην Ίπσουιτς. Πέρα από τον Γιόχαν Κρόιφ τη λευκή εμφάνιση του 70 φόρεσαν μεγάλοι παίκτες όπως οι Λάζλο Κουμπάλα, Παουλίνο Αλκάνταρα και Θέσαρ Ροντρίγκεθ μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα σε μια προσπάθεια ίσως να ηρεμήσει τις αντιδράσεις των φανατικών της ομάδας δήλωσε στη Mundo Deportivo πως: «Έχει μερικές κόκκινες και μπλε λεπτομέρειες στο μανίκι για είναι προκειμένου να τιμήσουμε μια από τις πρώτες εμφανίσεις που φόρεσε ο Γιόχαν Κρόιφ στην ομάδα. Οι εμπορικοί μας συνεργάτες έχουν μελετήσει πολύ αυτήν την απόφαση. Δεν πιστεύουμε ότι το λευκό χρώμα είναι κάποιου κληρονομιά. Όπως και να έχει πρόκειται για το λευκό της Μπαρτσελόνα».

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό που έδωσε η ομάδα του Τσάβι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, το παιχνίδι της με τη Γιουβέντους ακυρώθηκε λόγω πολλών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο στρατόπεδο των «Μπλαουγκράνα». Ακολουθεί το «Ελ Κλάσικο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Άρλινγκτον του Τέξας και αυτό με τη Μίλαν στο Λας Βέγκας.