Οριστικό: Η UEFA αποφάσισε για τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Οριστικό: Η UEFA αποφάσισε για τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 17:48 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 27.07.2023

Η UEFA πήρε την απόφαση της σχετικά με το αν η Μπαρτσελόνα θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2023-24.

Κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Μπαρτσελόνα, έστω και... προσωρινά! Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα ότι οι Καταλανοί γίνονται προσωρινά δεκτοί να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2023-24. 

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, επιφυλάσσεται μια μελλοντική απόφαση σχετικά με την είσοδο/αποκλεισμό από τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA, καθώς η υπόθεση «Νεγκρειρά» δεν έχει κλείσει οριστικά.

Αναλυτικά η απόφαση που έλαβε το Εφετείο της UEFA σχετικά με την αποδοχή της Μπαρτσελόνα στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA 2023/24:

- Οι διαδικασίες που σχετίζονται με την αποδοχή της Μπαρτσελόνα στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA 2023/2024 αναστέλλονται και ενδέχεται να επαναληφθούν, αυτεπάγγελτα ή κατόπιν αιτήματος των Επιθεωρητών Δεοντολογίας και Πειθαρχίας (ΕΔΠ) που είναι αρμόδιοι για την υπόθεση.

- Η Μπαρτσελόνα γίνεται προσωρινά δεκτή να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA 2023/2024 . Επιφυλάσσεται μια μελλοντική απόφαση σχετικά με την είσοδο/αποκλεισμό από τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA.

- Η Μπαρτσελόνα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει προληπτικά τους ΕΔΠ για την πρόοδο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη και να παρέχει στους ΕΔΠ όλα τα έγγραφα και τις πληροφορίες που ζητούν.

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:54 - 27.07.2023

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)

Φανερά ενοχλημένος αποχώρησε ο Τσάβι μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, αφού πέρα από την ήττα ένιωσε και μία αχρείαστη ένταση από τους Άγγλους.

- Οι ΕΔΠ που είναι αρμόδιοι για την υπόθεση καλούνται να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και να υποβάλουν νέα έκθεση στο όργανο προσφυγών της UEFA εάν και εφόσον κρίνουν ότι πρέπει να αξιολογηθεί η αποδοχή/αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα.