Εργοτάξιο το Camp Nou: Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακαίνισή του

Εργοτάξιο το Camp Nou: Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακαίνισή του

Δημήτρης Χούπης 19:01 - 10.07.2023

Οι εργασίες στο Camp Nou για την ανακοίνωσή του συνεχίζονται, με τις εικόνες που έχουν βγει στη φόρα να δείχνουν ένα γήπεδο που μοιάζει με... εργοτάξιο.

Οι εργασίες για την ανακαίνιση του Camp Nou συνεχίζονται, με τις εικόνες που έχουν βγει στη φόρα να δείχνουν ένα γήπεδο που μοιάζει με... εργοτάξιο. Η Μπαρτσελόνα υπενθυμίζεται ότι αυτή τη σεζόν θα μετακομίσει στο «Lluìs Companys Olympic Stadium» στο Μονζουίκ.

Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo η προσωρινή μετακόμιση της ομάδας της Βαρκελώνης θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Το Ολυμπιακό Στάδιο το χρησιμοποιούσε επίσης και η Εσπανιόλ από το 1997 μέχρι το 2009, ενώ χτίστηκε το 1927, όντας η δεύτερη αθλητική εγκατάσταση στην Καταλανική πόλη, μετά το Camp Nou.  

Αυτό το γήπεδο έχει χωρητικότητα μέχρι και 60.000 θέσεις. Προφανώς είναι ένα γήπεδο αρκετά μικρότερο από τη φυσική έδρα της Μπαρτσελόνα, την ίδια ώρα που η ομάδα να στερείται αρκετά έσοδα. 

Η ομάδα της Βαρκελώνης έχει ήδη ενημερώσει την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, πως θα χρησιμοποιήσει το Ολυμπιακό Στάδιο Lluís Companys στο Μονζούκ για τους εντός έδρας αγώνες της σεζόν 2023-24. Εκτός από την ανακαίνιση του Camp Nou θα γίνουν κι άλλα έργα γύρω από το γήπεδο. 

Όπου θα βρίσκονται μαγαζιά, ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα, γραφεία και πάρκα. Πρόκειται για μια επένδυση που σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα κοστολογείται γύρω στο 1,5 δισ ευρώ. Τα έργα επίσης θα αφορούν και τα γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, αλλά και το κολυμβητήριο. Την όλη διαδικασία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την έχει αναλάβει η τουρκική Limak Construction, μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της γειτονικής χώρας και όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβρη του 2024.