Τον Φεβρουάριο η κρίσιμη απόφαση της UEFA για το μέλλον της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη

Μπαρτσελόνα

i

©PrtScr

Τον Φεβρουάριο η κρίσιμη απόφαση της UEFA για το μέλλον της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη

Ιάσονας Τσίλης 17:14 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 25.12.2023

Η Μπαρτσελόνα είναι υπό έρευνα από την UEFA για πιθανή παραβίαση του FFP, με την απόφαση να αναμένεται να ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί ν’ αποβληθεί από το Champions League, λόγω μη τήρησης του Financial Fair Play.

Η παρουσία των Καταλανών στο Champions League λοιπόν, επί του παρόντος είναι υπό εξέταση, αφού παραβίασαν τους οικονομικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος. Ανέφεραν έσοδα 304 εκατομμυρίων ευρώ, (334 εκατομμύρια δολάρια).

Η Μπαρτσελόνα ανέφερε κέρδη 334 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, όσον αφορά τους οικονομικούς κανονισμούς της UEFA, μόνο οι πωλήσεις μπορούν να αποδοθούν προς χρήση. Στην τελευταία ετήσια έκθεση του υπερχρεωμένου συλλόγου αναφέρθηκαν επίσης σημαντικές εισπράξεις σε μετρητά, για παράδειγμα από την πώληση μελλοντικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων μάρκετινγκ, καθώς και από άλλα αθλήματα.

Τα έξοδα, πάντως, δεν ταιριάζουν με τα έσοδα και η διαδικασία που είχε ανοίξει η UEFA εναντίον της Μπαρτσελόνα δεν έκλεισε ποτέ. Είναι ακόμη σε εκκρεμότητα επίλυσης.

Στη Μπαρτσελόνα είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ για λανθασμένη δήλωση των κερδών της, από τη διάθεση άλλων περιουσιακών στοιχείων το οικονομικό έτος 2022.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η UEFA αναμένεται να αποφανθεί την... τύχη των Καταλανών τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η ποινή ενδέχεται να είναι δύο έως τρία χρόνια, για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών της UEFA.