Η αμύθητη περιουσία του Μπέκαμ και η ατάκα του για τη μεταγραφή του Μέσι

Ντέιβιντ Μπέκαμ - Λιονέλ Μέσι

Η αμύθητη περιουσία του Μπέκαμ και η ατάκα του για τη μεταγραφή του Μέσι

Κώστας Τσιακλής 16:02 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 16.11.2023

Η αμύθητη περιουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ που του έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι και να τον χαρακτηρίζει ως το δώρο του στην Αμερική.

Το περασμένο καλοκαίρι τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. Τελικά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έπεισε τον Αργεντινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να αφήσει την Ευρώπη για χάρη του MLS και της Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Λιονέλ Μέσι είναι το δώρο τους προς την Αμερική. Επιπλέον χαρακτήρισε τον 36χρονο ως είδωλο που εμπνέει μια ολόκληρη γενιά παικτών. 

«Είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψω όταν κάποιος γυρίζει σε εμένα και λέει ότι η Ίντερ Μαϊάμι έχει τον Μέσι στην ομάδα της. Αυτό είναι μια πηγή τεράστιας υπερηφάνειας για μένα: ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, στην ομάδα μας. Πάντα ξέραμε ότι το να φέρουμε τον Λέο στην Αμερική θα ήταν το δώρο μας στις ΗΠΑ και στο MLS, γιατί αλλάζει το παιχνίδι. Ένα τέτοιο είδωλο εμπνέει μια ολόκληρη γενιά παικτών. 

Και γι' αυτό θέλαμε να φέρουμε τον Λέο στην ομάδα. Φυσικά, θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους και θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Αλλά ένας από τους λόγους που τον αγοράσαμε ήταν για να εμπνεύσουμε και την επόμενη γενιά Αμερικανών ποδοσφαιριστών. Το να φέρεις τον Μέσι στο πρωτάθλημα έχει αυτό το αποτέλεσμα».

Η αμύθητη περιουσία του Μπέκαμ

Αφήνουμε τις δηλώσεις για τον Λιονέλ Μέσι και περνάμε να δούμε πως ο Μπέκαμ κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτή την ηχηρή μεταγραφή. Μπορεί να μην υπήρχε κόστος μεταγραφής ωστόσο για να αποκτήσεις έναν παίκτη της ποιότητας του Μέσι θα πρέπει να έχεις και μια μεγάλη περιουσία και ο Άγγλος επιχειρηματίας σίγουρα την έχει.

Μετά από αρκετές αγοραπωλησίες που έφεραν κέρδη άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, το 2009 οι Μπέκαμ αγόρασαν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το Burj Khalifa. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται τέσσερις πισίνες, σπα, δύο γυμναστήρια και διάφορα εστιατόρια. Σύμφωνα με διάφορες πήγες ο Μπέκαμ και η Βικτόρια πλήρωσαν για να το αγοράσουν κάτι περισσότερο από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα, οι Beckhams ζουν στο αρχοντικό τους στο Holland Park, στην καρδιά του Λονδίνου. Η αγορά της πολυτελούς κατοικίας τους ήταν 35 εκατομμύρια ευρώ ενώ περίπου άλλα 10 ξοδεύτηκαν το 2016 για την ανακαίνιση του. Μάλιστα είχαν ξεκινήσει ήδη να χτίζουν δίπλα ξεχωριστά διαμερίσματα για τον γιο τους Μπρούκλιν! Το τετραώροφο «παλάτι» έχει μέσα μεταξύ άλλων έξι υπνοδωμάτια, εσωτερική πισίνα, κομμωτήριο και γυμναστήριο!

Στην κατοχή τους έχουν επίσης και μια εξοχική κατοικία στο Cotswolds, την οποία αγόρασαν το 2016. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Μπέκαμ ξόδεψαν 7 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσουν μεταξ άλλω  εννέα υπνοδωμάτια ενώ έξω υπάρχει μια «φυσική» λίμνη γεμάτη με ανακυκλωμένο νερό. Υπάρχει επίσης κήπος με 23 διαφορετικά είδη δέντρων και ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με κερκίδα. Επίσης θα διακρίνει κάποιος κέρατα ελαφιών στους τείχους. 

Τα υπερπολυτελή στοιχεία δεν σταματάνε εκεί αφού επιπλέον υπάρχει εξωτερική πισίνα, μια παραδοσιακή εσθονιακή σάουνα. Γενικά με όλες τις αλλαγές που έγιναν στην περιοχή, η περιουσία του οικοπέδου έφτασε περίπου τα 14 εκατομμύρια ευρώ. 

Τέλος το 2020 οι Μπέκαμ αγόρασαν ρετιρέ στο One Thousand Museum που είναι ένας ουρανοξύστης 60 ορόφων. Το διαμέρισμα αυτό έχει πέντε υπνοδωμάτια και έξι μπάνια που έχουν θέα στο South Beach. Διαθέτει επίσης πολλές βεράντες, ιταλικά φινιρίσματα υψηλής ποιότητας, ακόμη και ενσωματωμένα συστήματα ήχου και ασφάλειας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι το ελικοδρόμιο που υπάρχει και συνοδεύει το γυμναστήριο και το κέντρο ευεξίας. Η αξία της υπερπολυτελούς αυτής κατοικίας ανέρχεται κοντά στα 24 εκατομμύρια ευρώ.