Ο Μπέλιγχαμ έγινε ο 5ος Άγγλος που σκόραρε για τη Ρεάλ στη La Liga (vids)

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

© photo by Pedro Castillo / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπέλιγχαμ έγινε ο 5ος Άγγλος που σκόραρε για τη Ρεάλ στη La Liga (vids)

Κώστας Τσιακλής 14:37 - 13.08.2023

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε ο 5ος Άγγλος που πέτυχε γκολ για τους «Μερένγκες» στη La Liga.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη νίκη των «μερένγκες» επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Κάπως έτσι ο 20χρονος μέσος έγινε ο 5ος Άγγλος που βρίσκει δίχτυα με τη φανέλα των Μαδριλένων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε από τα ταμεία της 103 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα μπόνους) και έκανε μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού αφού απέκτησε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο 20χρονος άσος ξεκίνησε ήδη να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για χάρη του αφού βρήκε δίχτυα από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση.

Ο Μπέλιγχαμ έγινε ο 5ος Άγγλος που σκοράρει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης αφού προηγήθηκαν οι Λόρι Κούνινγχαμ, Στιβ ΜακΜάναμαν, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Μάικλ Όουεν. Ο πρώτος μεταγράφηκε στη Ρεάλ από τη Γουέστ Μπρομ τον Ιούλιο του 1979 και σκόραρε δύο γκολ στο ντεμπούτο του στις 9 Σεπτεμβρίου, στη νίκη με 3-1 επί της Βαλένθια. Τελικά με τους «Μερένγκες» πραγματοποίησε 62 συμμετοχές και πέτυχε 19 τέρματα.

Ο ΜακΜάναμαν πήγε στη Ρεάλ από τη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 1999 και παρέμεινε εκεί για μια τετραετία. Το πρώτο του γκολ ήρθε στη δεύτερη του εμφάνιση, στη νίκη με 4-1 επί της Νουμάνθια για τη La Liga. Αξίζει να σημειωθεί πως ΜακΜάναμαν και Μπέλιγχαμ σκόραραν ακριβώς την ίδια μέρα (12 Σεπτμεβρίου), στο ίδιο γήπεδο (Σαν Μαμές) και απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (Αθλέτικ Μπιλμπάο).

Ο Μπέκαμ εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 και παρέμεινε κάτοικος «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μέχρι το 2007. Σε 159 συμμετοχές μέτρησε 20 γκολ και 52 ασίστ, με το πρώτο του τέρμα στη La Liga να έρχεται στην παρθενική του εμφάνιση, στη νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ Μπέτις.

Τέλος ο Όουεν μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Λίβερπουλ όπως και ο Στιβ ΜακΜάναμαν. Το πρώτο του γκολ στη La Liga ήρθε στην 7η εμφάνιση του στο πρωτάθλημα, στη νίκη με 1-0 επί της Βαλένθια. Τελικά πραγματοποίησε μόνο 45 συμμετοχές και είχε απολογισμό 16 γκολ και τέσσερις ασίστ.