Πώς η Τσέλσι χρησιμοποίησε το FIFA για να προσπαθήσει να υπογράψει τον Μπέλιγχαμ (vid)

Πώς η Τσέλσι χρησιμοποίησε το FIFA για να προσπαθήσει να υπογράψει τον Μπέλιγχαμ (vid)

Κώστας Τόπας 15:42 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 16.05.2024

Η Τσέλσι έκανε μεγάλες προσπάθειες σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, στο παρελθόν.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αναγνωρίζεται πλέον ευρέως ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αφού συνέχισε την ταχεία άνοδό του στο ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τη μετάβασή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 20χρονος, ο οποίος πήρε το θρυλικό νούμερο «5» του Ζινεντίν Ζιντάν στο «Μπερναμπέου», από τότε που έφυγε από τη Ντόρτμουντ, μετράει 17 γκολ σε 25 συμμετοχές στη La Liga.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά για τον Άγγλο αστέρα, τον οποίο ήθελαν πολλοί σύλλογοι της Premier League, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μπέρμιγχαμ. Μία εξ αυτών ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μάλιστα ήταν σε επαφές με την οικογένειά του για να την πείσουν να υπογράψει ο Μπέλιγχαμ.

Η Τσέλσι ήταν ένας άλλος σύλλογος που προσπάθησε να δελεάσει τον Μπέλιγχαμ και ένας από τους πρώην σκάουτερ τους αποκάλυψε τις προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα του Λονδίνου σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον αγώνα για την υπογραφή του.

Ο Γιουσούφ Σαϊάντ εργάστηκε ως σκάουτερ για την Τσέλσι κατά τη διάρκεια της περιόδου των Αντόνιο Κόντε και Μαουρίτσιο Σάρι στον σύλλογο και ισχυρίστηκε ότι είχαν αναφορές για τον Μπέλιγχαμ που έδειχναν ότι η Τσέλσι θα ήταν η κατάλληλη ομάδα για να κάνει το επόμενο βήμα του.

«Πιθανώς η περισσότερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ σε έναν παίκτη εκείνη τη σεζόν ήταν όταν προσπαθήσαμε να υπογράψουμε τον Τζουντ», είπε ο εν λόγω σκάουτερ στο Rising Ballers. «Είχαμε αναφορές για αυτόν από όταν ήταν κάτω των 12 ετών μέχρι και κάτω των 16 ετών. Είχαμε περίπου 62 αναφορές από 25 διαφορετικούς σκάουτερ.

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο που νιώθαμε ότι θέλαμε να τον υπογράψουμε, δεν ήταν διαφορετικό από κάθε κορυφαίο σύλλογο της χώρας. Ήταν σαν να κάνουμε διαφορετικό αυτό που του παρουσιάζουμε. Eίχαμε το περιεχόμενο που χρειαζόμαστε από την U12 έως την U16.

Στο τέλος, τον βάλαμε σε ένα ματς στο FIFA με φανέλα της Τσέλσι - προσπαθώντας να τον κάνουμε να σκεφτεί πραγματικά έξω από το κουτί. Ξόδεψα πολύ χρόνο μου κάνοντας το. Τo FIFA είναι το τελικό μέρος όπου παίρνουμε τις αποφάσεις και παρουσιάζουμε τις πληροφορίες μας στους παίκτες. Κάνοντάς το όσο το δυνατόν πιο μοναδικό, ώστε να μπορέσουμε να ξέρουμε τα πάντα για τον παίκτη».

Ο εν λόγω σκάουτερ αποκάλυψε την απροθυμία του Μπέλιγχαμ να φύγει από το Μπέρμιγχαμ, καθώς απέρριψε οποιαδήποτε μετακόμιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ισχυρίζεται ότι οι σκάουτερ είχαν παρατηρήσει μια πτώση στη φόρμα του ως 15χρονος.

«Ήταν πάντα στα ραντάρ μας. Είχαμε λίστες στόχων από την πρώτη στιγμή που μπήκα. Ήταν κάποιος που ήταν ένα πραγματικό κορυφαίο ταλέντο για να τον παρακολουθείς. Είχε μια μικρή πτώση στη σεζόν U15, περνούσε από ανάπτυξη και διαφορετικές πτυχές που επηρέασαν τις επιδόσεις. Αλλά μετά από αυτό, τα κατάφερε», κατέληξε.

🔴«Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, χαμός στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για τις σοκαριστικές σκηνές με Αλμέιδα!