Μπέλιγχαμ: «Τον Ζιντάν τον είδα πρώτη φορά στο Youtube και δεν ξεκόλλησα»

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

Prtscr

Μπέλιγχαμ: «Τον Ζιντάν τον είδα πρώτη φορά στο Youtube και δεν ξεκόλλησα»

Κώστας Τόπας 09:12 - 03.11.2023

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, τη σχέση με τον πατέρα του αλλά και το πως ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε το είδωλό του.

Συνέντευξη στην «L'Équipe» παραχώρησε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Kopa Trophy, για τον καλύτερο νεαρό παίκτη την περασμένη σεζόν. Ο Άγγλος διεθνής μέσος ανασκόπησε την καριέρα του, από το ξεκίνημά του στο Μπέρμιγχαμ μέχρι την άφιξη στη Ρεάλ Μαδρίτης και ανέφερε άγνωστες ιστορίες της καριέρας του.

«Η σχέση με τη μαμά και τον μπαμπά είναι στενή και μου δίνει ισορροπία. Έλαβα διαφορετικά πράγματα από τους γονείς μου. Είχαν δουλειές σε όλη τους τη ζωή πριν ξεκινήσω την καριέρα μου. Μετά είδα πώς διαχειρίζονταν καταστάσεις, ειδικά από τότε που έγινα επαγγελματίας. Κάνουν τόσο καλή δουλειά, χωρίς πραγματική εμπειρία, και πάντα αναρωτιέμαι πώς το κάνουν. Θαυμάζω πώς θα μπορούσαν να βρεθούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να είναι οι καλύτεροι», ανέφερε αρχικά σε ερώτηση που του έγινε για τους γονείς του.

«Έχω δει ανθρώπους πολύ κοντά μου να παρασύρονται προς τη λάθος κατεύθυνση. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο μόνο για το παιχνίδι, θα ανταμείβεσαι πάντα. Αν παίζεις για την προσοχή και τη φήμη, δεν είναι ο σωστός τρόπος να το κάνεις, κατά τη γνώμη μου. Ο πατέρας μου ακόμα και όταν σκοράρω, λέει πάντα, "Ναι, αλλά θα μπορούσε να σκοράρεις άλλα τρία ή τέσσερα γκολ"», τόνισε χαρακτηριστικά ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης για να μιλήσει στη συνέχεια για το πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο.

«Στην αρχή δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι είναι απίστευτο, γιατί αν κάποιος μου έπαιρνε τώρα το ποδόσφαιρο, θα τρελαινόμουν. Πήγαινα σε χωράφια και μάζευα γρασίδι και λουλούδια. Έφτιαχνα για τη μητέρα μου ένα μικρό μπουκέτο με μαργαρίτες. Οι γονείς μου δεν με πίεσαν ποτέ. Ο πατέρας μου μια μέρα μου είχε πει: Αν θέλεις να παίξεις κρυφτό ή να μαζέψεις λουλούδια, μπορείς να το κάνεις. Και μετά κόλλησα. Ωστόσο, είχα την ελευθερία από παιδί. Οι γονείς μου δεν με ανάγκασαν ποτέ να κάνω τίποτα όσο ήμουν καλό παιδί και φρόντιζα τους άλλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπέλιγχαμ.

Οσον αφορά τη σχέση του με τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο 20χρονος μέσος των «μερέχνες» δήλωσε: «Το "5" που πήρα στη φανέλα μου, είναι ένα είδος φόρου τιμής, φυσικά. Αλλά, ταυτόχρονα, ακολουθώ το δικό μου μονοπάτι και είναι σχεδόν σαν να το παίρνω και να το διαμορφώνω με τον δικό μου τρόπο, κάνοντας αυτόν τον αριθμό όπως θέλω: Το σύγχρονο νούμερο 5 της Ρεάλ. Ο πατέρας μου είχε μια ψεύτικη φανέλα Ζιντάν που έφερε στην παραλία. 

Τη φορούσε παντού, συχνά στο σπίτι. Μια μέρα ρώτησα, "Παρεμπιπτόντως, ποιος είναι αυτός ο τύπος;" Και μου λέει: "Μπες στο YouTube και ρίξε μια ματιά". Από τότε μάλλον δεν ξεκόλλησα. Ο Ζιντάν αντιπροσώπευε τον παίκτη που ήθελα να γίνω», κατέληξε ο Άγγλος μέσος.