Ενα αστέρι από άλλο γαλαξία: Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Μπέλιγχαμ, ο Κριστιάνο και ο Ζιντάν! (vids)

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©realmadrid.com

Ενα αστέρι από άλλο γαλαξία: Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Μπέλιγχαμ, ο Κριστιάνο και ο Ζιντάν! (vids)

Κώστας Τόπας 12:21 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 29.10.2023

Κανείς δεν περίμενε ότι από τη μέρα που έβαλε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα είχε τόση μεγάλη επίδραση στην ιστορία ενός συλλόγου από τον οποίο έχουν περάσει οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο! Κι όμως ο 20χρονος Άγγλος αστέρας κάνει θαύματα με τους Μαδριλένους και ήδη τον συγκρίνουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και τον θρύλο του ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν!

Το «Hey Jude» έγινε το soundtrack για τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης, από τη μέρα που ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου Άγγλου μεσοεπιθετικού, Τζουντ Μπέλιγχαμ. Εως τώρα, ο πρώην αστέρας της Ντόρτμουντ είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επίδραση στην ιστορία ενός συλλόγου από τον οποίο έχουν περάσει οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. 

Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος κατάφερε να συμβάλει τα μέγιστα, να πετύχει δύο υπέροχα γκολ και να δώσει τη νίκη στην Ρεάλ, στο πρώτο του «clasico». Σήμερα, ο Μπέλιγχαμ μετράει 13 γκολ σε ισάριθμους αγώνες, από το ντεμπούτο του ως παίκτης των «μερένχες». Ο νεαρός αστέρας των Μαδριλένων βοήθησε την ομάδα του να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της La Liga, μετά το τρίποντο επί των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι βλέπουν την Ρεάλ να απομακρύνεται στο +4 στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η καλύτερη μεταγραφή του Πέρεθ αποτυπώνεται στα νούμερα

Οι κινήσεις του Μπέλιγχαμ τρομάζουν τους αντιπάλους, αλλά ενθουσιάζουν τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι συνεχίζουν να τρίβουν τα μάτια τους με την εντυπωσιακή απόδοση του Άγγλου. Δεν υπάρχουν αριθμοί που να μπορούν να αντισταθούν στην κορυφαία, ενδεχομένως, φετινή μεταγραφή του Φλορεντίνο Πέρεθ. Είναι ο πρώτος πρωτοεμφανιζόμενος της Ρεάλ σε «Clasico» που σκοράρει δύο φορές. 

Είναι ο πρώτος παίκτης που έδωσε νίκη στη Μαδρίτη σε ένα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα σκοράροντας στις καθυστερήσεις. Έχει σκοράρει 13 γκολ σε 13 αγώνες, έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στα 10 από τα 13 παιχνίδια που έχει παίξει. Τα γκολ του έδωσαν στην ομάδα 12 βαθμούς από τους 28. Μαζί με τον Κριστιάνο και τον Μπενζεμά είναι οι τρεις τελευταίοι Μαδριλένοι που έφτασαν τον πήχη των 10 γκολ στο πρωτάθλημα στα πρώτα 10 παιχνίδια!

Μια ομάδα μόνος του

Ο αντίκτυπος του Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι βάναυσος. Πρώτος σκόρερ για την Ρεάλ (13 γκολ) και πρώτος σκόρερ για το πρωτάθλημα (10). Τα 13 γκολ που σημείωσε σε La Liga και Champions League ξεπερνούν πλέον τα 12 που σημείωσε ο Βαλβέρδε την περασμένη σεζόν, για να δώσει ένα παράδειγμα για το απίστευτο ξεκίνημά του. Επιπλέον, απέχει ένα γκολ από το καλύτερο ρεκόρ του στο σκοράρισμα, τα 14 γκολ που σημείωσε την περασμένη σεζόν με τη Ντόρτμουντ

Ένα ρεκόρ που ο 20χρονος Άγγλος μέσος οδεύει να σπάσει, φτάνοντας σε έναν ασύλληπτο πήχη. Τα 13 γκολ του ξεπερνούν αυτά των Χοσελού (5), Βινίσιους (3), Ροντρίγκο (2) και Βαλβέρδε (2) τη φετινή σεζόν . Όλο η επιθετική γραμμή των Μαδριλένων βρίσκεται στη σκιά της θεαματικής βαθμολογικής φιγούρας του Άγγλου.

«Η καρδιά μου δυσκολεύεται, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους συμπαίκτες μου. Έλεγα εδώ και εβδομάδες ότι έπρεπε να προσπαθήσω να σκοράρω εκτός περιοχής. Μαθαίνω πολλά από τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές. Μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Ήμουν ενθουσιασμένος πριν από το παιχνίδι, είχα παρακολουθήσει πολλά clasico από τον καναπέ με την οικογένειά μου και τους είπα ότι σήμερα ήταν η σειρά μου να το ζήσω, ότι ήταν η σειρά μου να κάνω κάτι σπουδαίο και το έχω πετύχει», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο Μπέλιγχαμ.

Και ποιος δεν τον αποθεώνει...

Τα γεμάτα αστέρια αποδυτήρια της Ρεάλ δεν είναι εύκολο να τα εντυπωσιάσει κάποιος. Ωστόσο, το «φαινόμενο Jude» τους έχει εκπλήξει. «Όλοι είναι έκπληκτοι με το επίπεδό του  κυρίως με την αποτελεσματικότητά του μπροστά στο τέρμα. Φαίνεται βετεράνος και η συμπεριφορά του είναι πολύ καλή. Κάνει τεράστια διαφορά», αναγνωρίζει ο Αντσελότι .

Για τον Μόντριτς είναι επίσης ένα παραφυσικό φαινόμενο: «Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω τι συνέβη με τον Τζουντ. Φαίνεται ότι είναι εδώ για πολύ καιρό, όχι μόνο τρεις μήνες. Έχει προσγειωθεί στα πόδια του, όπως λένε στην Ισπανία. Ξεκινά καλά λόγω της απόδοσής του, της προσωπικότητάς του και του πώς είναι αγόρι. Δεν είναι τυχαίο, γιατί είναι κορυφαίο παιδί και εξαιρετικό ταλέντο. Δεν πιστεύει καν τα γκολ που έχει βάλει και τώρα δεν μπορεί να σταματήσει».

Ο συμπαίκτης του, Βινίσιους συγκρίνει την επίδραση του Τζουντ με αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο από όταν ήταν στη Ρεάλ. «Είναι απίστευτος και πάντα κάνει τη διαφορά για εμάς. Οι οπαδοί είχαν συνηθίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο παρελθόν και τώρα ήρθε ο Τζουντ!»

Ακόμα και οι αντίπαλοι του και αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είχαν λόγια μετά τη νέα κορυφαία εμφάνιση του Τζουντ Μπέλιγχαμ με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.  Ο Νορβηγός φορ της Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε ένα story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με το γκολ του πρώην συμπαίκτη του και γράφοντας χαρακτηριστικά: «Εξωπραγματικός ο τύπος». Ενώ, ένας από αυτούς που θέλησαν να αποθεώσουν τον νεαρό σούπερ σταρ ήταν και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος σχολίασε με το emoji της φωτιάς.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μπέλιγχαμ… ξεσάλωσε στα social media. Μετά τη δημοσίευση ορισμένων φωτογραφιών μέσα από το παιχνίδι, ο Άγγλος αστέρας της Ρεάλ ανήρτησε και μια ασύλληπτη φωτογραφία που παραπέμπει στους Rolling Stones. Αλλά, απεικονίζει τον ίδιο μαζί με τους Καμαβινγκά, Τσουαμενί και Βαλβέρδε!

Ο Ζιντάν και ο Μπέλιγχαμ

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, άφησε έκπληκτους τους φίλους της Ρεάλ όταν αποφάσισε να διαλέξει το νούμερο «5» για τη φανέλα του. Σίγουρα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ο φορούσε ο Ζινεντίν Ζιντάν προσδίδει μια ακόμα ξεχωριστή… ευθύνη στον Άγγλο μέσο που θέλει να γράψει τη δική του ιστορία στους «μερένχες».

«Θαυμάζω πολύ τον Ζιντάν και το "Νο5" είναι ένας αριθμός που με εμπνέει. Δεν θέλω να γίνω σαν αυτόν, επειδή είμαι διαφορετικός, χαίρομαι που φοράω αυτό το νούμερο. Είναι τιμή για μένα», είπε αρχικά ο 20χρονος Άγγλος μέσος. Για την ιστορία πάντως, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχει ήδη περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα από ό,τι ο Ζινεντίν Ζιντάν σε μια σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης!