Βενγκέρ: «Πόσοι μπορούν να πουν ότι αρνήθηκαν τη Ρεάλ Μαδρίτης τρεις φορες; Εγώ μπορώ...»

Ο Αρσέν Βενγκέρ

Βενγκέρ: «Πόσοι μπορούν να πουν ότι αρνήθηκαν τη Ρεάλ Μαδρίτης τρεις φορες; Εγώ μπορώ...»

Ιάσονας Τσίλης 19:05 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:06 - 02.11.2023

Τρεις φορές φαίνεται πως απέρριψε ο Αρσέν Βενγκέρ τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον ίδιο να το αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «BeIN Sports».

Το όνειρο κάθε παίκτη και κάθε προπονητή είναι να βρεθεί στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να τις υπηρετήσει προσφέροντας τα μέγιστα. Ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, αποτελούν πόλο έλξης για τον κάθε ένα που αναμιγνύεται ενεργά με το ποδόσφαιρο.

Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις! Μία από αυτές είναι και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος υποστήριξε πως προτίμησε να μην πάει σε καμία από τις δύο ισπανικές. Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «BeIN Sports», ο ίδιος υποστήριξε πως έχει απορρίψει τρεις προτάσεις των «μερένγκες» και μία των «μπλαουγκράνα» όσο ήταν προπονητής εν ενεργεία. 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να με αποκτήσει δύο ή τρεις φορές. Η Μπαρτσελόνα έκανε επίσης απόπειρα. Είχα εμπλακεί σε ένα πρότζεκτ μέσω του οποίο θα γινόταν αντικατάσταση του Χάιμπουρι και έπρεπε να χρηματοδοτηθεί. Το πληρώσαμε όλο μόνοι μας και δεν λάβαμε βοήθεια από κανέναν. Το πληρώσαμε από τα όσα κάναμε στο γρασίδι, από τις ακριβές πωλήσεις και τις φθηνές αγορές. Για αυτό δεν πήγα στην Μαδρίτη, έπρεπε να τελειώσω το πρότζεκτ. 

Απέρριψα μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και σήμερα είμαι περήφανος για αυτό. Αυτό, διότι έδειξα προσήλωση, αφοσίωση και γιατί έφτασα μέχρι τέλους το πρότζεκτ. Δεν έψαξα για άμεση δόξα, πήγα για κάτι βαθύ. Σε αυτή τη ζωή μπορείς να κάνεις μόνο αυτό που νομίζεις ότι είναι σωστό. Είναι ο χαρακτήρας μου, δεν ξέρω αν επέλεξα καλά, αλλά έκανα αυτό που ήθελα

Σήμερα σκέφτομαι μερικές φορές αν έκανα πραγματικά το σωστό ή όχι απορρίπτοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εκείνη την εποχή ένιωθα ότι ήμουν σε έναν ιδανικό σύλλογο», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Βενγκέρ