Ευρωβουλευτής κατηγορεί τον Μπενζεμά για προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς

Καρίμ Μπενζεμά

i

© PrtScr

Ευρωβουλευτής κατηγορεί τον Μπενζεμά για προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:01 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 17.10.2023

Το tweet του Μπενζεμά και η στήριξη προς τον κόσμο της Παλαιστίνης, έφερε το ξέσπασμα ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γαλλίας.

Ο πόλεμος μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι το σημείο αναφοράς των τελευταίων ημερών στον πλανήτη, με τον κόσμο να παίρνει θέση μέσω των social media. Πολιτικά μηνύματα είδαμε φυσικά και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έδειξε την στήριξή του στους κατοίκους της Γάζας και προς τον λαό της Παλαιστίνης. 

«Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας που είναι για άλλη μια φορά είναι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται γυναίκες ή παιδιά», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Γάλλος ποδοσφαιριστής. 

Ο Γάλλος σούπερ σταρ θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, ωστόσο αυτό δεν άρεσε καθόλου σε ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, ο Μουράνο του εξαπέλυσε επίθεση κάνοντας λόγο για προπαγάνδα. «Γιατί δεν έδειξε συμπόνια για τα παιδιά των οποίων τα κεφάλια αποκεφαλίστηκαν στο Ισραήλ; Μιλάει για γυναίκες και παιδιά, αλλά δεν ανέφερε τις γυναίκες που βιάστηκαν, τους ηλικιωμένους που απήχθησαν από τα σπίτια τους και τους νέους που βγήκαν να γιορτάσουν σε ένα πάρτι και σφάχτηκαν. Διάλεξε τη μία πλευρά όταν αποφάσισε να γράψει μόνο αυτό. 

Υπάρχει ξεκάθαρη προπαγάνδα στο tweet του. Επειδή η Χαμάς θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ όχι μόνο σωματικά, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Είναι πράκτορας προπαγάνδας. Οι υπεύθυνοι για τα θύματα στη Γάζα είναι η Χαμάς, που χρησιμοποιεί τις γυναίκες και τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες. Δεν ήρθαν για να πολεμήσουν εναντίον του στρατού, ήρθαν για να κάνουν πόλεμο εναντίον γυναικών και παιδιών. Είπε ότι προσεύχεται για τους κατοίκους της Γάζας κι αυτό είναι ντροπή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να θυμίσουμε πως εκτός από τον συγκεκριμένο Ερωβουλευτή, το tweet του Μπενζεμά έφερε το ξέσπασμα του 45χρονου πρώην τερματοφύλακα της Μαγιόρκα κι όχι μόνο, Ντουντού Αουάτ. «Είσαι ένας μεγάλος πουτ@@@ς γιος», έγραψε χαρακτηριστικά.