Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει την επίθεση κατά του Μπενζεμά (vid)

Καρίμ Μπενζεμά

i

© PrtScr

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών συνεχίζει την επίθεση κατά του Μπενζεμά (vid)

Κώστας Τόπας 08:35 - 20.10.2023

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλδ Νταρμανέν κατηγόρησε γι' ακόμη μία φορά τον Καρίμ Μπενζεμά ότι έχει σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλδ Νταρμανέν κατηγόρησε ευθέως τον Καρίμ Μπενζεμά ότι είχε δεσμούς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αν και ο ίδιος ο 35χρονος επιθετικός δεν έχει απαντήσει άμεσα στις κατηγορίες, ο δικηγόρος του τις αρνήθηκε κατηγορηματικά και απείλησε επίσης τον Νταρμανίν με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Νταρμανέν, ο οποίος μίλησε στο RMC Sport την Πέμπτη (19/10) εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσής του προς τον Μπενζεμά. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα σχόλια των δικηγόρων του αστέρα της Αλ Ιτιχάντ, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Νταρμανέν είναι έτοιμος να αποσύρει τα σχόλιά του εάν ο Μπενζεμά «κάνει tweet για τον θάνατο του καθηγητή» στο Αράς

«Η καταγγελία που υπέβαλαν οι δικηγόροι του; Είναι ένα δικαστικό κατηγορητήριο. Θα αφήσω την απάντηση στα δικαστήρια. Έχει κάνει μήνυση. Ο Μπενζεμά είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, τον οποίο ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι. Παρατήρησα ότι ακόμα δεν έχει κάνει tweet για τη δολοφονία εκείνης του καθηγητή στο Αράς, ούτε για τα αποκεφαλισμένα μωρά, τις βιασμένες γυναίκες, τους 1.300 που σφαγιάστηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες στο Ισραήλ. Η τρομοκρατία είναι πολύ ύπουλη. Συνίσταται στη χρήση όλων των μέσων της κοινωνίας – αθλητισμού, μουσικής, επιρροής στο Διαδίκτυο – για την προώθηση του Ισλάμ.

«Θα ήθελα πολύ ο κ. Μπενζεμά να κάνει tweet για τη δολοφονία του καθηγητή στο Αράς. Είναι γνωστός για ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό Ισλάμ, με δεσμούς, δυστυχώς, με ανθρώπους που μερικές φορές χαίρονται για τη δολοφονία του Σάμουελ Πάτι, για παράδειγμα. Δεν μπορούμε να είμαστε επιλεκτικοί στην αγανάκτησή μας. Αυτό είναι το νόημα του "Freerism", δυστυχώς χρησιμοποιώντας επιλεκτικά μηνύματα με ύπουλο τρόπο, να μπορεί να δείξει ότι μέσα από τον αθλητισμό, τη μουσική και την κοινωνία υπάρχει κάτι διαφορετικό από τη ριζοσπαστικοποίηση σε έναν τόπο λατρείας.

Ο Μπενζεμά είναι Γάλλος, αλλά έχω το δικαίωμα να πολεμήσω την ιδέα ότι όταν κάνεις tweet για Παλαιστίνιους αμάχους, είναι εξαιρετικά περίεργο να μην κάνεις tweet για τους 1.300 νεκρούς στο Ισραήλ και να μην τιτιβίζεις για τη δολοφονία του καθηγητή. Θα δείτε ότι αυτή η επιλεκτικότητα εγείρει ερωτήματα. Σας λέω ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιεί εξαιρετικά έξυπνα την ευκαιρία για να μεταφέρει ένα βαθύτατα αντιγαλλικό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της ο Μπενζεμά
REST OF THE WORLD

12:05 - 18.10.2023

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της ο Μπενζεμά

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, με την οποία ο Καρίμ Μπενζεμά φέρεται να έχει σχέσεις σύμφωνα με τον υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλδ Νταρμανέν.

Αυτό το θέμα δεν φαίνεται να έχει τελείωσεπρος το παρόν, και ο Νταρμανέν σίγουρα δεν δείχνει σημάδια ανάκλησης των αρχικών του ισχυρισμών.