Τα «αφεντικά» της Σαουδικής Αραβίας εμποδίζουν την επιστροφή του Μπενζεμά στην Ευρώπη

Καρίμ Μπενζεμά

i

© PrtScr

Τα «αφεντικά» της Σαουδικής Αραβίας εμποδίζουν την επιστροφή του Μπενζεμά στην Ευρώπη

Κώστας Τόπας 11:41 - 27.01.2024

Σύμφωνα με την «Equipe», οι ανώτεροι ηγέτες του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου και του δημόσιου επενδυτικού ταμείου, δεν θέλουν ούτε να συζητάνε το ενδεχόμενος επιστροφής του Καρίμ Μπενζεμά στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα.

Το όνομα του Καρίμ Μπενζεμά κυκλοφορεί στην Τσέλσι ανάμεσα στη ολοένα αυξανόμενη λίστα των παικτών που στοχεύει ο Τοντ Μπόελι. Θα τον είχε σκεφτεί και ο Κάρλο Αντσελότι σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, πριν τον «κόψουν» οι ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη, η Λυών δεν θα έλεγε όχι στην επιστροφή του, αλλά η οικονομική πτυχή κάνει το θέμα εξαιρετικά περίπλοκο. Σήμερα, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει, ο Καρίμ Μπενζεμά εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με την Αλ Ιτιχάντ μέχρι το 2026.

Ο 36χρονος Γάλλος επιθετικός δέχεται κριτική για τις εμφανίσεις του από την υπογραφή του το περασμένο καλοκαίρι και την αργοπορημένη επιστροφή του στη Σαουδική Αραβία στις αρχές του 2024. Με αποτέλεσμα να είναι αντικείμενο πολλών φημών. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ζήτησε μάλιστα να φύγει «προσωρινά» από την ομάδα του όπου η κατάστασή του είχε γίνει τεταμένη. Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε ότι ζήτησε να φύγει από την Αλ Ιτιχάντ, τονίζοντας πως όσα γράφτηκαν για το πρόσωπό του είναι ψέματα.

Αυτά είναι ευχάριστα νέα για τα αφεντικά του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου και του PIF (δημόσιου επενδυτικού ταμείου) που δεν θα ήθελαν να ακούσουν για την επιστροφή του Μπενζεμά στην Ευρώπη, σύμφωνα με την L'Equipe. 

«Το να τον δούμε να φεύγει από τη Σαουδική Αραβία θα θεωρηθεί τεράστια απόρριψη», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Το PIF, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση των μεταγραφών των τεσσάρων μεγάλων συλλόγων της χώρας (Αλ Χιλάλ, Αλ Νασρ, Αλ Ιτιχάντ κι Αλ Αχλί έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με άλλες ομάδες της Σαουδικής Αραβίας για να μάθει τις προθέσεις τους. έναντι του Μπενζεμά.