Μπερνάρ: «Ο Τζούρισιτς κι εγώ μπορούμε να συνυπάρξουμε στην ενδεκάδα»

Μπερνάρ

i

© Intime

Μπερνάρ: «Ο Τζούρισιτς κι εγώ μπορούμε να συνυπάρξουμε στην ενδεκάδα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:08 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 01.11.2023

Ο Μπερνάρ μίλησε για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού και τη συνύπαρξη με τον Τζούρισιτς.

Ο Μπερνάρ αποτελεί για ακόμη μία σεζόν έναν από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Μέχρι στιγμής, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετράει τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να του δείχνει «τυφλή» εμπιστοσύνη.

Μετά την εύκολη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό (5-0), ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport» για τους φετινούς στόχους του συλλόγου και μεταξύ άλλων σχολίασε τη συνύπαρξη με τον Τζούρισιτς στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για τα μεγάλα σκορ με τους μικρομεσαίους αντιπάλους φέτος: «Δεν έχουμε κάποιο συγκριμένο κλειδί ή κάποιο μυστικό. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να βγαίνουμε με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση, να έχουμε προσήλωση σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε στα πιο δύσκολα παιχνίδια, είναι να τελειώνουμε με μεγαλύτερη προσοχή τις ευκαιρίες μας».

Για το αν μπορούν να έχουν την ίδια συγκέντρωση σε κάθε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου: «Νομίζω πως με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό τα καταφέραμε. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, όμως σκοράραμε σε σημαντικά σημεία. Ήμασταν πιο προσεκτικοί στις πάσες μας. Σε κοντινές αποστάσεις, υπό πίεση, οι πάσες μας ήταν σωστές. Αυτό μας λείπει μερικές φορές, η προσοχή στην τελική επιλογή όταν είμαστε κοντά στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το είχαμε αυτό με τον Πανσερραϊκό και πρέπει να το κρατήσουμε».

Για την καλή λειτουργία της ομάδας παρά το ροτέισον: «Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε ένα ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά όταν μπαίνει ο ένας και βγαίνει ο άλλος. Επίσης, τώρα πια όλοι ξέρουμε τι ζητάει από εμάς ο προπονητής. Οπότε γνωρίζουμε τη φιλοσοφία του προπονητή και ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

Για το αν είναι εύκολο για έναν παίκτη να μένει στον πάγκο: «Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, θα δώσουμε πολλά παιχνίδια και όλοι θα χρειαστεί να βοηθήσουμε. Υπάρχουν τιμωρίες, τραυματισμοί, κούραση. Όλοι είμαστε χρήσιμοι και είναι σημαντικό που είμαστε εξίσου καλοί. Δείτε την προηγούμενη εβδομάδα, παίξαμε με τον Ολυμπιακό, λίγες μέρες μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όλοι θα έχουμε ευκαιρίες και θα κληθούμε να βοηθήσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε και να τα δώσουμε όλα».

Για ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στην Ευρώπη: «Είναι αλήθεια ότι με τη Ρεν χάσαμε κλασικές ευκαιρίες. Δεν επιτρέπεται να μην τις αξιοποιούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο δυνατοί, το επίπεδο υψηλότερο και όταν δεν σκοράρεις, το πληρώνεις. Αυτό μας συνέβη την Πέμπτη. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και άμεσα, γιατί πλέον ο όμιλος δεν έχει πολλά παιχνίδια. Θέλουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και θα δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος».

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι το... δώρο του Σπόραρ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:05 - 31.10.2023

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι το... δώρο του Σπόραρ

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει όλα τα προσόντα για μία σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που έλειπε από τον διεθνή επιθετικό του Παναθηναϊκού, ήταν ένας στράικερ που θα γνώριζε τακτικά τον ρόλο: ο Άντραζ Σπόραρ.

Για τη συνύπαρξή του με τον Τζούρισιτς: «Το πιο σημαντικό είναι η αξία ενός ποδοσφαιριστή. Ένας αθλητής με ταλέντο και ικανότητες δεν παίζει μόνο σε μια θέση. Μπορεί να βοηθήσει όπου του ζητήσει ο προπονητής. Ο Τζούρισιτς κι εγώ μπορούμε να συνυπάρξουμε στην ενδεκάδα και να συνεργαστούμε. Το πού και πώς θα βοηθήσουμε την ομάδα, εναπόκειται στον προπονητή».