Η εφταετία του Μπίσεσβαρ και το παρασκήνιο της απόκτησής του

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

i

© Intime

Η εφταετία του Μπίσεσβαρ και το παρασκήνιο της απόκτησής του

Μάνος Τσαλγατίδης 09:52 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 02.06.2023

Ο Μπίσεσβαρ έγραψε χρυσή ιστορία με τον ΠΑΟΚ πριν αποχωρήσει, αλλά λίγοι ξέρουν το πως αποκτήθηκε.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μετά από εφτά χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ αποτελεί παρελθόν από τον Δικέφαλο, με τον Σουριναμέζο να αποτελεί μέλoς της «χρυσής» ομάδας που κατέκτησε το ιστορικό αήττητο νταμπλ.

Ο «Αφάνας» προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2016 και άμεσα εξελίχθηκε σε ένα από τα βασικά γρανάζια της μεσοεπιθετικής γραμμής των «ασπρόμαυρων», μετρώντας σε αυτά τα εφτά χρόνια, τρία Κύπελλα Ελλάδος και ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, ο 35χρονος δεν ήταν η πρώτη επιλογή, καθώς ο Ματέους Λέιτε ήταν αυτός που ήθελε ο Λούμπος Μίχελ σαν τρελός, με τον Μπίσεσβαρ να είναι το plan b. Ο Βραζιλιάνος τότε είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον ατζέντη του και μερικά λεπτά ουσιαστικά πριν υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ήρθε μια... τρελή πρόταση από την Κίνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να τη συναγωνιστεί, καθώς τα νούμερα ξέφευγαν και έτσι ο Ματέους κατέληξε στην Κίνα. Τότε στον Δικέφαλο ενεργοποίησαν αμέσως την επιλογή του Σουριναμέζου, που έμελλε να γράψει ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να γίνει κομμάτι της «ασπρόμαυρης» ιστορίας. Μάλιστα, ο Μπίσεσβαρ είχε εντοπιστεί... καταλάθος, αφού για άλλον παίκτη είχε σταλεί σκάουτερ στην Τουρκία, αλλά όταν ο άνθρωπος του Δικεφάλου τον είδε στο γήπεδο... μαγεύτηκε από τα όσα έκανε.

Ο Μπίσεσβαρ στην εφταετία του στον ΠΑΟΚ, κατέγραψε συνολικά 251 συμμετοχές, έχοντας στο ενεργητικό του 27 γκολ και 41 ασίστ, διανύοντας τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Ο Σουριναμέζος μετά από μια γεμάτη εφταετία στον Δικέφαλο αποτελεί παρελθόν, με την πόρτα των «ασπρόμαυρων» να παραμένει ανοιχτή για τον 35χρονο μεσοεπιθετικό σε μελλοντική συνεργασία, όταν θα έχει τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μάλιστα, ήδη έχει βρεθεί το πόσο το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τον Δικέφαλο και αυτό είναι στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο ίδιος ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το τι θα κάνει με το μέλλον του.