Μποέμιανς: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι»
i

© shop-bohemianfc.com/

Μποέμιανς: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι»

Πάνος Μαλακτάρης • 17:35 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Σε μια υπέροχη κίνηση η θρυλική ομάδα του Δουβλίνου ανακοίνωσε πως μέρος των εσόδων από τη νέα συλλεκτική της φανέλα θα διατεθούν για να προωθήσουν το ποδόσφαιρο στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Tulkarm

Mε έτος ιδρύσεως το 1890, οι Βohs είναι η παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ιρλανδίας. Ο σύλλογος συμμετέχει στην Πρέμιερ Ντιβίζιον και είναι η τρίτη πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας έχοντας κερδίσει τον τίτλο της League of Ireland 11 φορές, 7 φορές το FAI Cup, 6 φορές το League of Ireland Shield και 3 φορές το League of Ireland Cup.

Το Tulkarm (ή Tulkarem) από την άλλη, είναι ένας παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός που έχει ιδρυθεί το 1950 αποτελώντας έναν από τα πιο πολυπληθή αντίστοιχα camp που υπάρχουν στη Δυτική Όχθη της πολύπαθης Παλαιστίνης. Πάμε να δούμε και πώς συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους. Η Μποέμιανς λοιπόν, ήλθε σε συνεργασία με τον αναπτυξιακό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Palestine Sport for Life, ο οποίος έχει ιδρυθεί το 2011. Τι κάνει αυτός ο οργανισμός; Βοηθά όσους διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης αλλά και συγκεκριμένα εντός του Τulkarm, να αναπτυχθούν και να απασχοληθούν μέσα από τον αθλητισμό. 

Έτσι η Μποέμιανς σε συνεννόηση με το Palestine Sport for Life, ανακοίνωσε μέσα από ένα λιτό όσο και υπέροχο βίντεο πως το 10% των εσόδων από την πώληση της νέας ειδικής εμφάνισης που βγάζει στην αγορά, θα δοθούν για την ανάπτυξη των σπορ και των υποδομών τους στον καταυλισμό αυτό. Απώτερος σκοπός δεν είναι άλλος από το να ξεχαστούν μέσα από το ποδόσφαιρο τα μικρά παιδιά που βιώνουν μια αδιανόητα δύσκολη καθημερινότητα στη Δυτική Όχθη, και να τονιστεί πως το δικαίωμά τους, το δικαίωμα κάθε παιδιού στο παιχνίδι, θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. 

© shop-bohemianfc.com

Τέλος συμφωνήθηκε να παρέχει η Μποέμιανς μηνιαία ενημέρωση μέσα από το δίκτυό της (σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και επίσημο site) αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών και το συνολικό έργο του Palestine Sport for Life στην περιοχή. Η δε εμφάνιση είναι -υποκειμενικά μεν- πολύ όμορφη, αν και μικρή σημασία έχει αν αναλογιστούμε τον απώτερο σκοπό αυτού του εγχειρήματος. Σε κάθε λοιπόν περίπτωση, πολλά συγχαρητήρια στους Ιρλανδούς για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία τους, και μακάρι κι άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ να επιδείξουν αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, σε όποιους και όσους τομείς αυτό κρίνεται απαραίτητο.