Τέσσερα όπλα κατάσχεσε η αστυνομία έπειτα από έρευνα σε πούλμαν με οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς! (pic)

Τέσσερα όπλα κατάσχεσε η αστυνομία έπειτα από έρευνα σε πούλμαν με οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς! (pic)

Γιώργος Σακελλαρίου 20:34 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 21.05.2024

Οι οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς όδευαν προς την Κόρδοβα και η αστυνομία σε έλεγχο που έκανε εντόπισε τέσσερα πιστόλια!

Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό στην Αργεντινή που συνδέεται με την οπαδική βία, έλαβε χώρα στην Κόρδοβα.

Σε μια ισχυρή επιχείρηση της αστυνομίας στα διόδια στην περιοχή του Τολέδο, η αστυνομία συνέλαβε οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς από τον σύνδεσμο «12», που κατευθύνονταν προς το στάδιο Mario Alberto Kempes για τον ημιτελικό με την Εστουντιάντες.

Ο λόγος είναι ότι στην έρευνα που έκανε η αστυνομία εντόπισε τέσσερα πιστόλια και σφαίρες στο όχημα.

Οι άνδρες που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο πέρασμα που χωρίζει την πόλη της Σάντα Φε από αυτήν της Κόρδοβα παρακολούθησαν σχεδόν 60 ομάδες μεταξύ υποστηρικτών της Μπόκα και της Εστουντιάντες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μόνο σε ένα πούλμαν βρήκαν όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν αμέσως.

Οι οπαδοί που βρίσκονταν στο πούλμαν, που είχε μπροστά ένα φέρετρο με τα χρώματα της Ρίβερ Πλέιτ, της μεγάλης αντιπάλου της Μπόκα και την ημερομηνία 26/6/11 (όταν και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά η Ρίβερ) θα παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση, τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό μεταξύ Μπόκα και Εστουδιάντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα όπλα ήταν κρυμμένο στον κλιματισμό του λεωφορείου. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το πρόβλημα είναι ότι εφόσον κανείς δεν είχε πάνω του όπλο, ώστε να θεωρηθεί ιδιοκτήτης, δεν μπορεί να σταθεί και κατηγορία…

Δείτε φωτογραφία με τα ευρήματα της αστυνομίας

Στα ρεπορτάζ των Αργεντινών αναφέρεται ακόμα: «Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ματς θεωρείται υψηλού κινδύνου, όπως το Μπόκα - Ρίβερ την περασμένη Κυριακή. Σε γενικές γραμμές, οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στην Κόρδοβα έμειναν ικανοποιημένοι με την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 1.800 αστυνομικοί, ενώ πέταξαν δύο ελικόπτερα για να ελέγχουν την είσοδο των οπαδών στην πόλη.

Θυμίζουμε ότι στο Superclasico, αρκετά λεωφορεία της Ρίβερ είχαν καθυστερήσει στη διαδρομή από αξιωματικούς ασφαλείας που κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα μαχαιριών και αλκοόλ. Τότε είχαν είχαν ελεγχθεί 190 οχήματα των οπαδών και των δύο ομάδων».