Ο προπονητής της Μπράγκα δάκρυσε με την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό (gallery)
i

© SC Braga

Ο προπονητής της Μπράγκα δάκρυσε με την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό (gallery)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:15 - 30.08.2023

Μία πολύ συγκινητική στιγμή αποτύπωσε ο φακός της κάμερας στο ΟΑΚΑ! Ο προπονητής της Μπράγκα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η ομάδα του απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και βούρκωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τρίτης του άφησε μία πικρία, αφού παρά το γεγονός πως ήταν ανώτερος από την Μπράγκα τελικά ηττήθηκε με σκορ 0-1. Στο απέναντι στρατόπεδο, όπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με τους Πορτογάλους να επιστρέφουν σε ομίλους Champions League μετά από εννέα χρόνια. 

Αυτό αποτυπώθηκε και στο τέλος του αγώνα όπου παίκτες και επιτελείο έγιναν ένα, πανηγυρίζοντας την ιστορική για τους ίδιους στιγμή. Ωστόσο, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η αντίδραση του προπονητή της ομάδας, Αρτούρ Ζορζέ, με τον 51χρονο να δακρύζει με το επίτευγμα του κλαμπ του.

«Μία μοναδική συναισθηματική στιγμή! Προσθέτοντας στο κλαμπ μου μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Ανεκτίμητη αξία. Ευχαριστώ τους φίλους μου, είστε η δύναμη μου, το κίνητρο μου. Ευχαριστώ και εκείνους που με πιστεύουν. Το να πετυχαίνεις έναν στόχο ανανεώνει τις φιλοδοξίες σου και τώρα ψάχνουμε τρόπο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Τι υπέροχο ταξίδι ήταν αυτό» ανέφερε σε ποστάρισμα του στο Instagram ο Αρτούρ Ζορζέ.

Το «έκαψαν» στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ οι παίκτες της Μπράγκα μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού (vid)

Το όνειρο του «σεντονιού» έσβησε άδοξα για τον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς που είχε τις προϋποθέσεις να νικήσει, να ανατρέψει το 2-1 της Πορτογαλίας, πλήρωσε αποκλειστικά και μόνο την αδυναμία του να ολοκληρώσει τις φάσεις του, να πάρει ένα γκολ σε μία από τις πολλές επιθέσεις του. Η Μπράγκα με τον Μπρούμα στο 83’ να σκοράρει «σφράγισε» την πρόκριση για τους Πορτογάλους.

Η «πράσινη» λαοθάλασσα του ΟΑΚΑ (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

12:12 - 30.08.2023

Η «πράσινη» λαοθάλασσα του ΟΑΚΑ (vid)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 στην ρεβάνς με την Μπράγκα για τα play offs του Champions League ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν το κατάμεστο και γεμάτο παλμό Ολυμπιακό στάδιο, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δημοσιέυει ένα βίντεο με την «πράσινη» λαοθάλασσα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Μπράγκα θα βρίσκεται για 3η φορά στη φάση των ομίλων του Champions League, 11 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία. Η πρώτη ήταν το 2010/11, η δεύτερη το 2012/23 και η τρίτη τη φετινή σεζόν. Με την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League, η Μπράγκα εξασφάλισε ήδη 15,6 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθενται 13,6 εκατομμύρια ευρώ αναφορικά με την κατάταξη των ομάδων.

Οπως είναι λογικό, μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές της Μπράγκα πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση που κατάφεραν να πάρουν στο ΟΑΚΑ. Χοροί, τραγούδια και χαμόγελα από τους Πορτογάλους στα αποδυτήρια.