Το εύκολο γκολ το κλειδί για την επόμενη πίστα
i

©intime

Το εύκολο γκολ το κλειδί για την επόμενη πίστα

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:13 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός παίρνει άριστα στις περισσότερες λειτουργίες του στο τερέν, εκτός από μία. Και στο τέλος, ήταν αυτή που προκάλεσε τον αποκλεισμό του από το «σεντόνι».

Είναι πολύ εύκολο να γράψουμε πως αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει τα δάκρυά... Ωστόσο η αίσθηση που μας άφησαν οι μάχες με τη Μπράγκα είναι διαφορετική. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι και στα δύο παιχνίδια αλλά στο τέλος των Play-offs, είναι αυτοί που αποκλείστηκαν.

Τα συναισθήματα είναι πολύ δυσάρεστα, γιατί ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορούσε. Δεν υστέρησε από την Μπράγκα και σίγουρα είχε τις προδιαγραφές για να ήταν στη θέση της στην κλήρωση των ομίλων του Champions League.

Επειδή το ποδόσφαιρο δεν γράφεται μετά «αν», παρά μόνο με τα πεπραγμένα και με τα γκολ, η κατάληξη των δύο αναμετρήσεων με τη Μπράγκα κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο, τι είναι αυτό που λείπει στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προκειμένου να κάνει το step up και να περάσει στην επόμενη πίστα.

Οι ελλείψεις που έχει ο Παναθηναϊκός είναι πια πολύ συγκεκριμένες. Από ότι φάνηκε τόσο απέναντι στη Μαρσέιγ όσο και κόντρα στη Μπράγκα, είναι μία πάρα πολύ δουλεμένη ομάδα, που ξέρει να αμύνεται σωστά και να δημιουργεί φάσεις αυτό. Αυτό δεν έχει και που δεν πήρε στα παιχνίδια με τους Πορτογάλους, είναι το εύκολο γκολ.

Τόσο από τους σέντερ φορ της, όσο και από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς. Εξτρτέμ και «δεκάρια». Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο βάρος του σκοραρίσματος πέφτει στους «φουνταριστούς». Αλλά αποδείχτηκε πως δεν είναι μόνο ο Σπόραρ ο οποίος δεν κάνει εύκολα γκολ. Ο Σλοβένος δεν ήταν στο ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια και όσοι ανέλαβαν να τον υποκαταστήσουν, δεν τα κατάφεραν. Ανεξαρτήτως της προσφοράς τους στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού. Συνολικά, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές πήραν κάτω από τη βάση στο σκοράρισμα.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία μεστή και οργανωμένη εμφάνιση, αλλά δεν είχε το «εύκολο γκολ». Από αυτή τη σκοπιά, η πρόκριση της Μπράγκα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ολότελα άδικη. Οι φιλοξενούμενοι με πολύ μικρότερη επιθετικότητα, σκόραραν τρεις φορές και είναι αυτοί που θα κουνήσουν... σεντόνι.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός με τη δυναμική που έχει, μπορεί να διακριθεί στους ομίλους του Europa League. Να περάσει από τη φάση των ομίλων και να συνεχίσει μακριά στο τουρνουά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρει το Τριφύλλι, είναι να λύσει το γρίφο του σκοραρίσματος. Σε αυτή τη συγκυρία, παρότι υπάρχει χρόνος στη μεταγραφική περίοδο, το ενδεχόμενο να έρθει νέος μεσοεπιθετικός συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Γιοβάνοβιτς, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Η ομαδική λειτουργία παίρνει εξαιρετικό βαθμό, οι «πράσινοι» βρίσκονται συχνά σε θέση βολής, αλλά πρέπει πλέον να τα βάζουν. Μακροπρόθεσμα, η απόκτηση ενός «εννιαρίου», ο οποίος θα έχει μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα από τον Σπόραρ και τον Ιωαννίδη, κρίνεται επιβεβλημένη για την περαιτέρω αναβάθμιση της ομάδας. Μέχρι τότε, η λύση πρέπει να έρθει εκ των έσω...