Από μοιραίος... ωραίος ο Εμπαπέ και λύτρωση για την Παρί στο 89'

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Printscreen

Από μοιραίος... ωραίος ο Εμπαπέ και λύτρωση για την Παρί στο 89'

Κώστας Τσιακλής 16:00 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 29.10.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-3 της Μπρεστ, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να χάνει πέναλτι και να σκοράρει στο... ριμπάουντ στο 89'.

Η Παρί Σεν Ζερμέν λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει κόντρα στην Μπρεστ όμως τελικά επικράτησε με 2-3 χάρη σε γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο 89'. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος είχε νικηθεί σε εκτέλεση πέναλτι από τον Μπιζότ όμως πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε πρώτη στο 3' της αναμέτρησης. Ο Κανγκ Ιν Λι επιχείρησε ένα σουτ στα όρια της περιοχής και ανάγκασε τον Μάρκο Μπιζότ σε σπουδαία απόκρουση. Η μπάλα κατέληξε στον Μπράντλεϊ Μπαρκολά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε ούτε αυτός να σταματήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπιζότ σταμάτησε και το σουτ του Ζαϊρέ-Εμερί. Η Μπρεστ έγινε επικίνδυνη για πρώτη φορά στο 13'. Ο Στιβ Μουνιέ βρήκε τον Τζερεμί Λε Ντουαρόν που όμως δεν μπόρεσε να σουτάρει στην εστία. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τελικά το σκορ στο 16' με το ωραίο σουτ του Ζαϊρέ-Εμερί. Η Παρί συνέχισε να πιέζει με στόχο να βρει το δεύτερο όμως στο 21' ο Μπιζότ ήταν ξανά παρών και απέκρουσε το σουτ του Λι.

Στο 28' η ομάδα του Λουίς Ενρίκε βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με τη βοήθεια της τύχης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (η μπάλα κόντραρε λίγο σε αμυντικό). Ο Γάλλος επιθετικός είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Μπιζότ κράτησε την ομάδα του στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους.

Η απόκρουση του τερματοφύλακα της Μπρεστ ήταν καθοριστική αφού δύο λεπτά αργότερα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Κένι Λαλά σέντραρε στην περιοχή και ο Μουνιέ με κεφαλιά έκανε το 1-2. Δια αέρος ήρθε και η ισοφάριση των γηπεδούχων στο 52'. Ο Ντελ Καστίγιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λε Ντουαρόν με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει και στο 62' λίγο έλειψε να πάρει ξανά το προβάδισμα. Ο Φαμπιάν Ρουίθ έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής όμως ήταν άτυχος αφού η προσπάθεια του έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 67' ήταν η σειρά της Μπρεστ να απειλήσει. Ο Λε Ντουαρόν βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του ήταν κακό.

Ο ίδιος παίκτης άγγιξε το γκολ στο 70' όμως αυτή τη φορά τον σταμάτησε ο Ντοναρούμα με φανταστική απόκρουση. Στο 84' ο Ράνταλ Κολό Μουανί ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα μετά την παρέμβαση του VAR. Ο Μπιζότ νίκησε αρχικά τον Εμπαπέ όμως ο Γάλλος πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-3 στο 89'. 

Με τη νίκη της η Παρί ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την πρώτη, Νις. Από την άλλη η Μπρεστ είναι 6η με 15 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ