Προπονητής Μπριζ: «Δεν υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε πρωτάθλημα Βελγίου και Conference League»

Χάγιεν

i

© PrtScr

Προπονητής Μπριζ: «Δεν υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε πρωτάθλημα Βελγίου και Conference League»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:15 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 17.05.2024

Ο τεχνικός της Μπριζ, Νίκι Χάγιεν, κλήθηκε να μιλήσει για το... μέλλον της Μπριζ.

Λίγα 24ωρα πριν την πρώτη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ για τους «8» του Conference League, η Μπριζ πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs του βελγικού πρωταθλήματος, η προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου επικράτησε με 3-1 σε ένα ματς που ήταν εμφανώς ανώτερη.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο υπηρεσιακός προπονητής Νίκι Χάγιεν, στάθηκε στην απαιτητική συνέχεια.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε βελγικό πρωτάθλημα και Conference League. Δε θα καυχηθώ, ούτε θα επαινέσω. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι για να δούμε που θα καταλήξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Βέλγων.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, με το... καλημέρα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μέχελε εκμεταλλεύτηκε την καλοστημένη εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και με μία όμορφη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Μπριζ πίεσε με σκοπό να βρει ακόμη ένα τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως δεν τα κατάφερε.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο. Στο 61ο λεπτό, ο Ονιεντίκα «κλείδωσε» το τρίποντο για τους γηπεδούχους. Ο ίδιος βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και με ένα πολύ δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-0.

Στο 89ο λεπτό, ο Ονιεντίκα και πάλι έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης με ένα σουτ, ενώ το μόνο που κατάφερε η Άντερλεχτ ήταν να μειώσει σε 3-1 στις καθυστερήσεις με τον Ντράιερ.

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: Πρόβλημα για την Μπριζ, λοίμωξη ο αρχηγός της ομάδας λίγο πριν το μεταξύ τους ματς

Ο αρχηγός του βελγικού συλλόγου έμεινε εκτός από το παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο προπονητής της ομάδας, ο Χανς Φανάκεν ταλαιπωρείται από λοίμωξη στον λαιμό (λαρυγγίτιδα), με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί.

«Ο Χανς έχει λοίμωξη στο λαιμό. Δεν μπορεί να παίξει και αναζητήσαμε λύσεις. Όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτού του αγώνα», ήταν τα λόγια του Νίκι Χάγιεν.