Βιονικός Μπρούνο Φερνάντες: Αναδείχθηκε ως ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής το 2023

Μπρούνο Φερνάντες

i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images/Ideal Images

Βιονικός Μπρούνο Φερνάντες: Αναδείχθηκε ως ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής το 2023

Κώστας Τόπας 15:15 - 06.12.2023

Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Ευρώπη με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής το 2023, μεταξύ συλλόγου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνικής Πορτογαλίας.

Ο 29χρονος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκέντρωσε, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου από το Football Observatory (CIES), 5.748 λεπτά, κατανεμημένα σε 66 αγώνες, ρεκόρ στο οποίο ξεπερνά τον Σλοβάκο Ντέιβιντ Χάνκο (Φέγενορντ), με 5.248, και τον Γερμανό, Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), με 5.223.

Ο  Μπρούνο Φερνάντες ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Ευρώπη με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής το 2023, μεταξύ συλλόγου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνικής Πορτογαλίας. Παγκοσμίως, ο Παραγουανός αμυντικός Γκουστάβο Γκόμεζ (6.213 λεπτά) της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται στην κορυφή.

Μεταξύ των πιο χρησιμοποιούμενων τερματοφυλάκων στην Ευρώπη, το CIES αναφέρει τον Άντονι Μορίς, από τη βελγική Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, ως τον πιο χρησιμοποιημένο το 2023 (5.590 λεπτά σε 62 αγώνες).

Η απόδοση του Μπρούνο Φερνάντες αναδεικνύει όχι μόνο την τεχνική του ποιότητα, αλλά και την αφοσίωση στην ομάδα, εδραιώνοντάς τον ως τον παίκτη που δεν έχει χάσει λεπτό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.